Skip to main content

Het komt vaak voor: een klant die met heel veel stress belt en vertelt dat hij of zij niet meer kan inloggen via WordPress admin, ondanks dat de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord worden ingevoerd. Geen paniek! In dit artikel geven wij je alle informatie die je nodig hebt als je niet meer kan inloggen in jouw WordPress website. Dat scheelt jou weer een hoop stress. Kom je er zelf niet helemaal uit? Neem contact met ons op, dan kijken we samen hoe we je kunnen helpen.

Verschillende oorzaken

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor jij niet meer kan inloggen via WordPress admin. In dit artikel lichten wij een aantal redenen toe en vertellen we ook gelijk wat je kan doen om het op te lossen!

Foutmelding: Error establishing database connection in WordPress admin

Krijg je deze foutmelding op jouw website? Dan lukt het WordPress niet om verbinding te maken met de database van jouw site. Dit kan verschillende redenen hebben: misschien heeft jouw database een storing of hebben de servers van het hostingbedrijf een storing.

In onderstaande video zie je stap voor stap hoe je deze foutmelding kan verhelpen.

Verkeerd wachtwoord probleem

Soms, zelfs wanneer je de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord invoert, lukt het niet om in te loggen. Wanneer je het wachtwoord probeert te resetten, ontvang je ook geen e-mail. Dit kan betekenen dat jouw website gehackt is. 

Om alsnog in te kunnen loggen op jouw admin omgeving, adviseren wij om jouw WordPress wachtwoord te resetten in de phpMyAdmin. Voor mensen die relatief nieuw zijn in de wereld van WordPress, kan dit wat overweldigend overkomen. Daarom hebben wij hieronder een handige video toegevoegd! Volg de stappen en jouw probleem is snel weer opgelost. 

Geen beheerdersrechten meer in WordPress admin

Soms kan je wel in jouw WordPress admin omgeving inloggen, maar zie je geen beheerders functionaliteiten. Je kan bijvoorbeeld geen plug-ins of thema’s zien of aanpassen. Dit gebeurt wanneer de gebruikersrollen zijn aangepast. Ook dit is vaak het gevolg van een hack. Hackers infecteren jouw WordPress website met een virus en veranderen jouw account naar een andere gebruikersrol. Hierdoor heb je geen beheerdersrechten meer en kan je vrijwel niks aan jouw site aanpassen. Los dit op door een admin gebruiker toe te voegen aan de WordPress database via MySQL.

Klinkt dit ingewikkeld? Kijk dan onderstaand filmpje en volg de stappen.

PHP Foutmeldingen

De laatste maanden hebben steeds meer hostingpartijen de PHP versie geüpdatet naar PHP 7.3. Ook dit kan ervoor zorgen dat je geen toegang meer hebt tot jouw WordPress admin omgeving. Geen zorgen! Ook als je een PHP foutmelding krijgt, kom je via een omweg weer terecht in de omgeving van jouw website. De enige manier om dit op te lossen, is door een FTP programma te gebruiken. Via FTP kan je bijvoorbeeld plug-ins en thema’s resetten.

Hoe je een FTP programma gebruikt zie je in het laatste filmpje hieronder.

Heb je de bovenstaande filmpjes bekeken, de stappen gevolgd, maar kom je nog steeds jouw WordPress website niet in? Neem contact op met één van onze supportmedewerkers en wij bieden je een helpende hand. Wil je voorkomen dat je in de toekomst nog een keer jouw website niet in kan? Vraag ons dan naar de mogelijkheden voor een Monkey Vision onderhoudspakket.