Het is ons vaker voorgekomen. Een klant die met heel veel stress opbelt en vertelt dat hij of zij niet meer in de eigen WordPress admin kan inloggen. Ondanks dat de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord wordt ingevoerd. Geen paniek! Dit is pas geleden zelfs nog voorgekomen. Een klant die niet meer in zijn WordPress omgeving kon, doordat de PHP versie werd geüpdatet door zijn hostingpartij. In dit artikel geven wij informatie over wat je moet doen, als je niet meer kan inloggen in jouw WordPress website. Scheelt jou weer een hoop stress. Kom je er zelf nooit helemaal uit? Neem dan contact met ons op en dan kunnen we samen kijken hoe wij jou kunnen helpen.


Er kunnen verschillende redenen zijn voor het niet meer kunnen inloggen in de WordPress admin. In dit artikel lichten wij een aantal redenen toe en vertellen wij ook gelijk wat je kan doen om alsnog in te kunnen loggen.

Foutmelding: Error establishing database connection in WordPress admin

Krijg je deze foutmelding op jouw website? De reden waarom je deze melding krijgt, is omdat WordPress het niet lukt om verbinding te maken met de database van de site. Dit kan verschillende redenen hebben. Misschien heeft jouw database een storing om de een of andere reden. Ook kan het zijn dat de servers van het hostingbedrijf een storing hebben.

In onderstaande video zie je stap voor stap hoe je deze foutmelding kan verhelpen.

Verkeerd wachtwoord probleem

Soms, zelfs wanneer je het juiste gebruikersnaam en wachtwoord invoert, lukt het niet om in te loggen. Wanneer je het wachtwoord probeert te resetten, krijg je ook geen e-mail om het wachtwoord te resetten. Dit kan het gevolg zijn, wanneer de website is gehackt.


Om alsnog jouw admin omgeving in te kunnen, adviseren wij om jouw WordPress wachtwoord te resetten in de phpMyAdmin. Voor mensen die relatief nieuw zijn in de wereld van WordPress, kan dit wat overweldigend overkomen. Toch is dit jouw grootste kans, om in de admin omgeving van jouw website te geraken.


Is dit jou overkomen? Kijk dan de video hieronder om te kijken welke stappen je moet volgen!

Geen beheerdersrechten meer in WordPress admin

Soms kan je wel in jouw WordPress admin omgeving inloggen, maar zie je niks terug van de beheerders functionaliteiten. Je kan bijvoorbeeld geen plug-ins of thema’s zien of aanpassen. Dit gebeurd wanneer de gebruikersrollen zijn aangepast. Ook dit is vaak het gevolg van een hack. Hackers infecteren jouw WordPress website met een virus en veranderen jouw account naar een andere gebruikersrol. Hierdoor heb je geen beheerdersrechten meer en kan je vrijwel niks aan je site aanpassen. Los dit op door een admin gebruiker toe te voegen aan de WordPress database via MySQL.

Klinkt dit te ingewikkeld? Kijk dan dit onderstaande filmpje en volg de stappen.

PHP Foutmeldingen

De laatste maanden hebben steeds meer hostingpartijen de PHP versie geüpdatet naar PHP 7.0. Ook dit kan ervoor zorgen dat je geen toegang meer hebt tot jouw WordPress admin omgeving. Geen zorgen! Ook als je een PHP foutmelding krijgt, kan je via een omweg weer terecht in de omgeving van jouw website. De enige manier om dit op te lossen, is om een FTP programma te gebruiken. Via FTP kan je bijvoorbeeld plug-ins en thema’s resetten.

Hoe je een FTP programma gebruikt, bekijk je in het laatste filmpje hieronder.

Heb je de bovenstaande filmpjes bekeken, de stappen gevolgd, maar kom je nog steeds jouw WordPress website niet in? Neem contact op met één van onze adviseurs en wij bieden je een helpende hand. Wil je voorkomen dat je in de toekomst nog een keer jouw website niet in kan? Vraag ons dan naar de mogelijkheden voor een Monkey Vision onderhoudspakket.