Skip to main content

Het koppelen van jouw e-mail aan de mail applicatie op jouw telefoon of aan Gmail kan nogal een gedoe zijn. Daarom we het hieronder duidelijk voor jou uitgelegd, om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken! Alle e-mailadressen die bij ons worden gehost kun je via onderstaande handleiding koppelen.

De gemakkelijkste optie om te beginnen: Webmail.

Als je geen tijd of zin hebt om het e-mailadres dat bij jouw nieuwe website hoort te koppelen, kan je altijd inloggen via de volgende link:
https://monkeywebmail.nl. De gebruikersnaam is jouw volledige e-mailadres en het wachtwoord spreekt voor zich; Dit is het wachtwoord dat je toegestuurd hebt gekregen.

E-mail koppelen aan jouw iPhone
Monkey Vision - E-mail koppelen: zo doe je dat!

E-mail koppelen aan jouw iPhone.

Stap 1

Ga op jouw iPhone naar “instellingen”. Klik hier vervolgens op “Mail“. Hierna opent er een nieuw scherm, waar “Accounts” staat. Daar klik je op. Vervolgens scroll je naar beneden en klik je op “Nieuwe account”en daarna op “Andere”. Klik nu op “Voeg mailaccount toe”.

Stap 2

Vul nu jouw eigen naam in, het e-mailadres dat je wilt koppelen en het bijbehorende wachtwoord. Wanneer je dat gedaan hebt, klik je op “Volgende”. Boven in beeld selecteer je IMAPNu staan er op deze pagina twee kopjes die “Server inkomende post” en “Server uitgaande post” heten.

Bij “Server inkomende post vul je de volgende gegevens in:

 • Hostnaam is mail.zxcs.nl
 • Gebruikersnaam is je e-mailadres
 • Wachtwoord is het bijbehorende wachtwoord.

Voor “Server uitgaande post” vul je precies dezelfde gegevens in. Het kan voorkomen dat je ergens een Poort moet invullen. Voor de ‘inkomende post’ vul je 995 in, en voor de uitgaande post 465. Mocht je de optie tegenkomen voor wel of geen gebruik van SSL, zorg er dan voor dat je deze optie WEL aanvinkt. Hiermee kies je namelijk voor een beveiligde verbinding!

Het is gelukt! Je e-mailadres is gekoppeld aan jouw iPhone. Vanaf nu kan je e-mails verzenden en ontvangen op jouw iPhone via jouw eigen e-mailadres.

E-mail koppelen aan jouw Android-toestel

Stap 1

Navigeer naar de instellingen van jouw toestel en zoek naar “Accounts”. Aangezien niet alle Android-telefoons precies hetzelfde zijn, kan het voorkomen dat het op jouw telefoon nét even anders genoemd wordt. Op jouw telefoon kan het bijvoorbeeld “Accounts en Back-ups” heten of zit het verstopt onder een ander menu-item. Zodra je dit menu hebt gevonden klik je erop. Nu zie je een lijst met alle verschillende soorten accounts. Scroll helemaal naar beneden en klik op Account toevoegen.

Stap 2

Klik in het menu dat je nu ziet op “E-mail” en daarna op “Overige”. Vervolgens kan je het e-mailadres invullen dat je wilt koppelen, samen met het wachtwoord dat daarbij hoort. Let er goed op dat je het juiste wachtwoord invult. Klik vervolgens op “Inloggen”. In het scherm dat daarna opent klik je op IMAP-account.

Stap 3

Nu is het tijd om wat gegevens in te vullen. Zoals we al eerder toelichtten zijn niet alle Android-toestellen hetzelfde. Hieronder staat daarom een lijstje van de data die je moet invullen, maar wellicht niet helemaal in de goede volgorde.

 • SMTP-server: mail.zxcs.nl
 • IMAP-server: mail.zxcs.nl
 • E-mailadres: [email protected]
 • Gebruikersnaam: [email protected]
 • Wachtwoord: jouw wachtwoord
 • Beveiligingstype: SSL
 • Poort inkomende server: 993
 • Poort uitgaande server: 465

Vul deze gegevens in en druk op inloggen.
Je bent nu klaar. Jouw e-mailadres is gekoppeld aan jouw Android-toestel! Vanaf nu kan je e-mails verzenden en ontvangen op jouw Android-toestel via jouw eigen e-mailadres.

e-mail koppelen aan gmail
Monkey Vision - E-mail koppelen: zo doe je dat!

E-mail koppelen aan Gmail

Het is belangrijk dat je een Google-account (Gmail-account) hebt en dat je bent ingelogd op https://gmail.com.

Stap 1

Rechts bovenaan de pagina staat een klein tandwieltje. Dit is de knop die je vervolgens naar “Instellingen” of “Settings” brengt. Klik op deze knop en klik vervolgens op “Alle instellingen” of “See all settings”.

Stap 2

Op de pagina die nu verschijnt zie je aan de bovenkant verschillende kopjes. Klik op het kopje “Accounts en import”. Vanaf hier klik je naast het kopje “E-mail bekijken uit andere accounts” of “Check mail from other accounts”, op “Een e-mailaccount toevoegen” of “add a mail account”.

Stap 3

Nu komt er een nieuw scherm tevoorschijn waar je een e-mailadres moet invoeren. Vul hier het e-mailadres in dat je wilt toevoegen en klik op “Volgende”. In het scherm dat volgt selecteer je “E-mail importeren uit mijn andere account (POP3)” en druk je weer op “Volgende”. Vul vervolgens de velden als volgt in:

 • Overal waar ‘jouwdomein staat vul je uiteraard jouw eigen domeinnaam in.
 • De gebruikersnaam is hetzelfde als jouw e-mailadres en het wachtwoord is het bijbehorende wachtwoord.
 • Bij “Poort” selecteer je 995.
 • Let er ook op dat je “Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald” aanvinkt. Dit zorgt ervoor dat jouw verbinding met de mailserver beveiligd is.

De rest van de opties zijn optioneel. Wanneer de e-mails van jouw eigen domein worden doorgestuurd naar jouw Gmail-account, worden ze van de mailserver van jouw domein verwijderd. Als je wil dat er een kopie van de mailtjes wordt bewaard op jouw e-mailserver kan je het bovenste vakje aanvinken.

Stap 4

Nadat je op “Account toevoegen” hebt geklikt is het toevoegen geslaagd. Je krijgt nu de mogelijkheid voor een extra optie. Als je ook e-mailberichten wilt kunnen verzenden als [email protected] selecteer je “Ja” en klik je op “Volgende stap”. In het scherm dat volgt vul je jouw eigen naam in en klik je weer op “Volgende stap”.

Stap 5

Je bent bijna klaar! Het enige dat je nog hoeft te doen is de volgende gegevens invullen.

 • SMTP-server: mail.zxcs.nl in.
 • Gebruikersnaam: het betreffende e-mailadres.
 • Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord.
 • Poort: 465.
 • Tot slot selecteer je “Beveiligde verbinding via SSL” en klik je op “Account toevoegen”.

Het is gelukt! Je e-mailadres is gekoppeld aan je Gmail-account. Vanaf nu kan je e-mails verzenden en ontvangen via Gmail via jouw eigen e-mailadres.

outlook mail koppelen
Monkey Vision - E-mail koppelen: zo doe je dat!

E-mail koppelen aan Outlook

Het is belangrijk dat je een Outlook hebt gekocht.

Stap 1

Links bovenaan de pagina staat extra. Dit is de knop die je vervolgens naar “Accounts” brengt. Klik op deze knop en klik vervolgens op “+”. Klik vervolgens op “Nieuw account…”.

Stap 2

Op de pagina die nu verschijnt vul je je e-mail adres in. Vervolgens klik je op “IMAP/POP”.

Stap 3

Nu komt er een nieuw scherm tevoorschijn waar je een e-mailadres moet invoeren.  Vul vervolgens de velden als volgt in:

 • Overal waar ‘jouwdomein staat vul je uiteraard jouw eigen domeinnaam in.
 • De gebruikersnaam is hetzelfde als jouw e-mailadres en het wachtwoord is het bijbehorende wachtwoord.
 • Bij “inkomende/uitgaande e-mail” vul je “mail.zxcs.nl” in.
 • Bij “Inkomende Poort” selecteer je 993.
 • Bij “Uitgaande Poort” selecteer je 465.
 • Let er ook op dat je “Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald” aanvinkt. Dit zorgt ervoor dat jouw verbinding met de mailserver beveiligd is.

Hulp nodig bij het koppelen van jouw e-mail?

Is het jou net het lezen van de stappen nog niet helemaal duidelijk en kun je er wat hulp bij gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op, dan helpen we jou hier graag verder bij!