Skip to main content

Heb jij een Jimdo website, maar wil je graag gebruik gaan maken van WordPress? Dat kan, alleen moet je dan wel een nieuwe website laten bouwen. Dit komt omdat Jimdo een CMS systeem is net als WordPress. Deze kun je dus niet zomaar verhuizen naar een ander systeem.

Het verschil tussen Jimdo en WordPress

Een website kan klein beginnen, bijvoorbeeld als visitekaartje. Maar als je bedrijf groeit, groeit je website vaak mee. Misschien wil je zelfs wel van de website een webshop maken. Het veranderen van CMS systeem is niet erg gemakkelijk, maar zeker niet onmogelijk. De beste aanpak is om je van te voren al af te vragen welk systeem je op de lange termijn nodig denkt te hebben. WordPress is een stuk flexibeler dan Jimdo. Jimdo is namelijk een gesloten systeem met functies die door het bedrijf zelf zijn toegevoegd. Je bent dus volledig afhankelijk van de mogelijkheden die de ontwikkelaar heeft geïmplementeerd.

WordPress is juist een open systeem waar iedereen custom templates en plugins voor kan bouwen. De mogelijkheden zijn hier eindeloos. Wil je een webshop beginnen? Dan zijn er een aantal handige integraties die je kunt gebruiken, zoals Shopify en WooCommerce. 

Jimdo is een prima webhoster voor mensen die alleen op zoek zijn naar een online visitekaartje voor hun bedrijf. Als je daadwerkelijk ook producten of diensten wilt gaan verkopen is een WordPress website wat jij nodig hebt.Wordpress

De mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid van Jimdo vs WordPress

WordPress heeft een heleboel mensen die continu nieuwe plugins en templates maken voor het platform. De duizenden thema’s die WordPress heeft, maken het mogelijk om je website compleet te customizen. Jimdo heeft ongeveer 100 thema’s en biedt hiermee variatie aan, maar minder dan WordPress. Het voordeel van Jimdo is dat je als gebruiker heel gemakkelijk zelf je website kunt maken. Het systeem is zo gemaakt dat je niet per ongeluk de website kunt laten crashen. Het is dus volledig “fool proof” gemaakt. WordPress is in de basis simpel, maar je kan het geheel naar wens aanpassen, waardoor je wat technische kennis nodig hebt. Het voordeel hiervan is wel dat je een WordPress website helemaal kunt laten aansluiten bij jouw wensen en huisstijl.

Webhosting

Bijna ieder webhostingbedrijf is in staat WordPress websites of webshops te hosten. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk je website kunt verhuizen naar een andere hosting partij. Bij Jimdo zit je vast aan de hosting service van het bedrijf zelf. Deze gebruiken Amazon hosting met servers in Ierland en Duitsland. Bij WordPress kun je zelf kiezen waar je hosting afneemt, waardoor je de keuze hebt om veel betere hosting te kiezen met lokale servers. Je wilt namelijk dat je hostingserver zich in hetzelfde land bevindt als de website. Heb jij een .nl website, dan is het slim om een hosting service te kiezen met servers in Nederland. Dit heeft ermee te maken dat de data niet via verschillende punten zich naar jouw website moet leiden. De datacenters in eigen land zorgen ervoor dat je website sneller zal laden en je applicaties draaiende houdt.

Prijsverschil van Jimdo en WordPress hosting

Een startpakket bij Jimdo kost je €9 per maand. Na het eerste jaar betaal je ook nog eens €20 per jaar voor de domeinregistratie. In totaal kost het je dus €128 per jaar. Bij Monkey Vision heb je al vanaf €15 euro per maand een supersnel, stabiel en veilig hostingpakket. Wij hosten op het Google-netwerk en werken samen met WP-Engine. Daarnaast zijn wij 24/7 bereikbaar voor vragen of hulp. Heb je interesse? Aarzel dan niet en plan een kennismakingsgesprek met ons in!