Skip to main content

Je website is je digitale visitekaartje en het eerste wat potentiële klanten van je bedrijf te zien krijgen. Daarom is het belangrijk dat de eerste indruk van je bezoeker goed is én dat zij je website goed kunnen vinden in zoekmachines als Google. Er zijn een aantal zaken waar een goede website aan moet voldoen.

Waar moet een goede en betrouwbare website aan voldoen?

Een goede website voldoet aan de volgende zaken:

  1. Duidelijke structuur
  2. Responsive
  3. Actueel en relevant
  4. SEO geoptimaliseerd
  5. Visueel aantrekkelijk
  6. Safety first

Duidelijke structuur

Een goede website heeft een duidelijke structuur met een logische indeling van de verschillende pagina’s. Wanneer een bezoeker op je website komt, wil hij in één oogopslag kunnen zien wat je als bedrijf doet en of je de bezoeker kunt helpen met zijn behoefte. Is dit niet binnen de eerste paar seconden duidelijk, dan is de kans groot dat de bezoeker je website verlaat en bij de concurrent gaat kijken. Dat wil je natuurlijk niet! Bedenk daarom goed wat de eerste boodschap is die de bezoeker ziet wanneer hij op je website terecht komt. Kies een duidelijke, maar niet overheersende banner en laat met een duidelijke call-to-action weten wat je van de bezoeker wil. Bijvoorbeeld: ‘plan een gesprek’ of ‘neem contact op’. 

Ook een juiste indeling van het hoofdmenu is van groot belang. Laat in de bovenste menubalk zien wat je aanbiedt, waar de bezoeker informatie over het bedrijf kan vinden en hoe ze je kunnen bereiken. Plaats niet te veel in het menu en houd het overzichtelijk. Maar laat wel duidelijk zien wie je bent en wat je doet. En heel belangrijk: voeg de knop ‘home’ toe aan je menubalk. Zo maak je het voor de bezoeker gemakkelijk om de weg naar de homepage terug te vinden. Met een duidelijke structuur in je website, wijs je de bezoeker de juiste weg. 

Wil je testen of je website goed is? Dat kan je doen door de 5-secondenregel toe te passen. Laat een willekeurig persoon 5 seconden naar je website kijken en laat hem of haar daarna vertellen wat je doet en wat de belangrijkste USP’s zijn. Lukt dit niet? Dan is er werk aan de winkel.

Responsive 

Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone om te surfen op het internet. Daarom is het belangrijk dat je website mobielvriendelijk is en werkt op alle soorten apparaten. Wanneer je een prachtige website hebt voor desktop, maar de mobiele variant werkt niet goed of ziet er niet aantrekkelijk uit, dan zul je merken dat je veel bezoekers en dus omzet misloopt. Zonde! Ook voor de vindbaarheid van je website in Google. Wanneer een website niet responsive is, rankt Google je minder hoog in de zoekresultaten en zul je minder goed gevonden worden. Houd dit daarom in je achterhoofd wanneer je een website maakt of laat maken. 

Actueel en relevant

Om te zorgen dat bezoekers niet afhaken en het bouncepercentage op je website laag te houden, is het belangrijk dat de informatie die je geeft actueel en relevant is. Dit kun je doen door regelmatig de informatie op je website door te nemen en aan te vullen waar nodig. Ook kun je de informatie op je website aanvullen met relevante nieuwsberichten of blogs. Hiermee speel je in op de vraag of behoefte van de bezoeker, en word je ook beter gevonden in de zoekresultaten op Google. Een website waar regelmatig nieuwe informatie op wordt geplaatst ziet Google als een interessante website. Schrijf je regelmatig blogs op basis van relevante zoektermen, dan kun je zelfs bovenaan in de zoekresultaten komen te staan. Zo ben je goed vindbaar voor je doelgroep. Dat wil je!

SEO geoptimaliseerd

Onder het kopje actueel en relevant hebben we het al kort benoemd: SEO, ook wel Search Engine Optimization of zoekmachineoptimalisatie, is belangrijk voor de vindbaarheid van je website en daarom onmisbaar in dit rijtje. Je website kan er nog zo mooi uitzien, maar als je doelgroep je website niet kan vinden heb je daar niks aan. Om je website goed vindbaar te maken in een zoekmachine als Google, is het goed om je website SEO te optimaliseren. Dit doe je door relevante zoekwoorden die aansluiten op je product of dienst te verwerken in de titels, beschrijvingen en meta tags op je website. Hierdoor kan Google lezen waar je website over gaat en koppelt hij je website aan de zoekopdracht van je doelgroep. Ook onderdelen als website snelheid, relevantie, autoriteit en backlinks zijn belangrijke onderdelen van SEO.

Visueel aantrekkelijk

De website van je bedrijf is vaak een van de eerste dingen die een potentiële klant ziet. Je wil dat deze eerste indruk aansluit op de kwaliteiten van je bedrijf. Door ervoor te zorgen dat je website een aantrekkelijk design heeft die aansluit op de huisstijl van je merk, zorg je dat je professioneel en betrouwbaar overkomt. Want zeg nu zelf: zou jij een product of dienst afnemen bij een verouderde en onaantrekkelijke website? Precies. 

Safety first

Om ervoor te zorgen dat je website veilig en up-to-date blijft, is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare hosting– en onderhoudspartij. Net als een auto heeft een website regelmatig een APK-keuring nodig. Door hosting en onderhoud uit te besteden weet je zeker dat de software van je website inclusief besturingssysteem, web-server software en alle plug-ins en extensies goed blijven werken. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over je website en kun je je focussen op dat waar je echt goed in bent: ondernemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, we vertellen je er graag meer over.