Skip to main content

Een startende ondernemer laat vaak SEO achterwegen en kiest voor andere marketing kanalen. Het inzetten van SEO is namelijk complex en boekt niet direct resultaat. Kanalen als SEA en social media geven direct resultaat en hebben dus bij veel startende ondernemers de voorkeur.

Het nadeel van deze kanalen zijn uiteraard de kosten, het inzetten van SEO is zeker niet kosteloos maar kan op de langer termijn enorm winstgevend zijn.

Het achtwegen laten van SEO is natuurlijk slechte zaak, dat mag duidelijk zijn. Bedrijven die vanaf dag 1 bezig zijn met SEO zullen op lange termijn een flinke voorsprong hebben op de concurrentie.

Goede basis voor SEO

Als ondernemer is het daarom verstandig om te kiezen voor een webdesign bureau die bij de bouw van de website al direct een sterke SEO basis neerzet. Zo zal Monkey Vision een sterke basis neer zetten én de Yoast plugin installeren. Dit webdesign bedrijf in Nijmegen zal zelfs naast de gebruikelijke onpage seo ook helpen met off-page seo en local seo.

Uiteraard zijn er ondernemers die niet een website laten maken bij een bureau maar ervoor kiezen om zelf een website te ontwikkelen. Vaak zijn het deze website’s die achter lopen op SEO gebied. Hier een aantal tips om alsnog een sterke basis te creëren.

Het toevoegen van de Yoast Plugin

Met de Yoast Plugin kan een deel van de on-page SEO goed uitgevoerd worden. De plugin zal aangeven wat er nog moet gebeuren en wat er fout is. De Yoast Plugin zal naast het optimaliseren van de pagina’s ook wat tips weggeven. Bijvoorbeeld het instellen van permalinks, het koppelen met Google Analytics etc.  De beste bron om nog meer te leren over de Yoast Plugin is natuurlijk de website van Yoast zelf.
yoast seo

Het bedrijf toevoegen aan Google My Business

Met Google My Business kun je Google direct informeren over jouw bedrijf. Deze informatie kan Google dan weer gebruiken in de zoekresultaten. In plaats van Google te laten zoeken naar jouw informatie vertel je het met Google My Business direct. Google heeft het voor ondernemers ontzettend eenvoudig gemaakt, iedere ondernemer zal zich dus kunnen aanmelden. Bekijk ook ons blog bericht over verdere optimalisatie van Google My Business.

Google My Business

Relevante partners

Wanneer jouw website online staat, toegevoegd is aan Google My Business en compleet is geoptimaliseerd zal je nog niet direct een #1 positie kunnen bemachtigen op die $$$ zoektermen. Jouw website zal namelijk nog amper tot geen ‘off-page’ SEO bevatten.
Off-page SEO gaat over Trust, Backlinks, Personal en Social. Tegenwoordig wordt er regelmatig gedacht dat backlinks een steeds minder belangrijke rol gaan spelen, dit is echter niet helemaal juist. Backlinks zullen niet minder belangrijk worden maar andere factoren zoals bijvoorbeeld user signalen zullen juist belangrijker worden.
Het verkrijgen van backlinks is een zorgvuldig proces. Een website doet er verstandig aan om langzaam autoriteit op te bouwen; dit doe je door links te verkrijgen van website’s die al autoriteit hebben. Belangrijk hierbij is dat de verkregen link een relevante link is. De contextuele omgeving van de link moet aansluiten bij de verwijzende website.

Vind je dit bericht leuk? Deel hem!