Skip to main content

Ga jij een webshop of website laten maken? Dan is zoekmachine optimalisatie essentieel. Waarom? Door middel van zoekmachine optimalisatie kun jij hoger in de zoekresultaten van Google komen en krijg jij meer bezoekers naar je website. En dit is iets wat natuurlijk elke website- of webshopeigenaar wil bereiken! Maar hoe werkt zoekmachine optimalisatie precies en welke onderdelen komen er allemaal bij kijken?

Zoekmachine optimalisatie, volgens Monkey Vision

Heb jij jouw website laten maken bij Monkey Vision en hebben we het over zoekmachine optimalisatie? Dan hebben we het over het optimaliseren van jouw website voor de zoekmachines, zodat er meer bezoekers komen. Het is altijd goed om te achterhalen wat er bij een webbureau precies valt onder deze zoekmachine optimalisatie: nemen zij alle onderdelen op zich, of zorgen zij alleen dat de zoekmachine jou ziet en doen zij verder niks? Vraag hier altijd naar!

Bij Monkey Vision zien we zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO, als een volledig pakket van diverse onderdelen. Een website laten maken die alleen maar aanwezig is op het internet, is namelijk niet genoeg om gevonden te worden door jouw doelgroep.

Monkey Vision - wat is zoekmachine optimalisatie analytics

SEO met het pakket van Monkey Vision

Bij een website laten maken met zoekmachine optimalisatie draait het volgens ons om een aantal hoofdzakelijke onderdelen, namelijk:

1. Zoekwoorden onderzoek

Het zoekwoorden onderzoek is de start van zoekmachine optimalisatie. Door middel van dit onderzoek komen we erachter waar jouw doelgroep qua trefwoorden op zoekt, zodat we hierop in kunnen spelen.

2. Technische optimalisatie

Door middel van technische optimalisatie maken we jouw website bijvoorbeeld sneller. Dit maakt jouw website gebruiksvriendelijk voor de bezoeker en sneller te lezen voor de zoekmachine.

3. SEO-teksten

Door middel van het zoekwoorden onderzoek bij stap 1 bepalen we welke teksten jouw website nodig heeft. Als we teksten van hoge kwaliteit met de betreffende zoekwoorden plaatsen, ziet de zoekmachine waar de website over gaat.

4. Linkbuilding

Na de technische optimalisatie en het plaatsen van de teksten kunnen we aan de slag met linkbuilding. Dit betekent dat we ¨backlinks¨ (verwijzingen in de vorm van links) van andere websites krijgen. Door middel van deze backlinks ziet de zoekmachine nog beter waar belangrijke informatie staat.

5. Website onderhouden

En bij deze 4 stappen stopt het niet: zoekmachine optimalisatie is nooit klaar. Het is  belangrijk dit proces constant te onderhouden. Door middel van onderhoud zorgen we dat we snelheid van de website optimaal blijft en er geen fouten in staan die het proces verstoren. Verder kunnen we nieuwe teksten blijven plaatsen en zorgen dat het verkrijgen van backlinks in beweging blijft.

Monkey Vision - wat is zoekmachine optimalisatie zelf website maken

Website laten maken met zoekmachine optimalisatie of zelf doen?

Ja, zoekmachine optimalisatie kún je zelf doen. Maar als je het goed wilt doen, kun je beter een website laten maken met SEO door de echte specialisten. SEO is namelijk niet makkelijk en een constant proces dat je bij moet blijven houden. Zoekwoordenonderzoek, technische SEO, teksten schrijven en backlinks verkrijgen: het is in de praktijk geen piece of cake en kost bovendien veel (kostbare) tijd.

Wat komt er per onderdeel bij kijken? We gaan er hier iets dieper op in:

1.     Zoekwoordenonderzoek

Welke zoekwoorden zijn het meest relevant voor jouw website? Dat zoeken we uit door middel van het zoekwoordenonderzoek. We leggen jouw concurrentie naast het zoekvolume en halen duizenden mogelijke zoekwoorden door onze tools. Uiteindelijk blijft na het uitvoeren van dit onderzoek een lijstje met meest relevante zoekwoorden over.

Deze zoekwoorden zetten we in om relevante bezoekers naar jouw website te krijgen. Klinkt deze eerste stap al complex? Een website laten maken door Monkey Vision maakt het een stuk makkelijker.

2.     Technische SEO

Door middel van diverse technische handelingen zorgen we er onder meer voor dat jouw website sneller en makkelijker leesbaar wordt. Hoe doen we dit? We zorgen dat er geen overbodige code in jouw website staat, halen overbodige bestanden weg, verkleinen afbeeldingen en zorgen dat jouw website, door middel van heldere indeling en titelstructuur, goed leesbaar is voor de zoekmachine.

3.     SEO-teksten

SEO-teksten blijven belangrijk voor zoekmachine optimalisatie. De zoekmachines hechten namelijk veel waarde aan het verhaal van een website: hieruit blijkt of je uniek, kwalitatief, relevant en interessant bent voor jouw bezoeker.

Hoe maak je dit mogelijk? Kopieer geen teksten, maar schrijf zelf unieke content. Deze content moet lekker door te lezen zijn voor jouw bezoeker, maar ook de gekozen zoekwoorden en tags bevatten en ook nog helder zijn voor de zoekmachines. Makkelijk? Tekstschrijven is echt een vak apart. Een website laten maken met SEO-teksten is een expertise die we bij Monkey Vision in huis hebben.

4.     Linkbuilding

Na de technische SEO en SEO-teksten kun je ervoor kiezen nog verder te gaan door middel van linkbuilding. Door middel van backlinks laat je aan de zoekmachines zien dat jouw website unieke informatie bevat die andere websites ook interessant vinden. Andere websites verwijzen namelijk niet zomaar naar jouw pagina: dat moet interessant en relevant zijn!

Een website laten maken met veel backlinks, betekent vaak dat deze in de ranking zal stijgen. Linkbuilding is overigens absoluut geen kwestie van lukraak overal en nergens backlinks laten plaatsen! De geplaatste backlinks moeten van relevante kwalitatieve websites komen.

5.     Website onderhouden

Zoekmachine optimalisatie is een proces. Na het uitvoeren van deze stappen ben je dus nog lang niet klaar… We durven zelfs te stellen dat je eigenlijk nooit klaar bent. Een website laten maken met SEO betekent namelijk dat deze goed onderhouden moet worden. Want als je na al dit harde SEO-werk op een hoge plek in Google staat, wil je deze plek ook behouden!

Door blijvend te optimaliseren zorg je hiervoor. Dit doe je door jouw website te laten onderhouden, maar ook door actief te blijven: misschien kun je jouw pagina’s uitbreiden, ga je blogartikelen publiceren of zorg je voor meer backlinks. Zo zien de zoekmachines dat jij nog steeds waardevol bent voor jouw doelgroep!

Monkey Vision - wat is zoekmachine optimalisatie website laten maken

Website laten maken met zoekmachine optimalisatie

We komen graag nog een keer terug op de vraag “Website laten maken met zoekmachine optimalisatie of zelf doen?” Je kunt het natuurlijk zelf doen, maar we hopen ook dat je door middel van onze blog hebt gezien dat er veel werk bij komt kijken.

Bij Monkey Vision kijken we graag hoe we jouw website kunnen optimaliseren en maken we een plan voor de toekomst om jouw website blijvend te laten scoren. Benieuwd hoe wij dit voor ons zien voor jouw bedrijf? Start een project of neem contact op en wie weet spreken we elkaar binnenkort over een website laten maken en jouw SEO-plan voor de lange termijn!