Skip to main content

Wil jij een website laten maken en op de eerste plaats in Google komen? Dan is er niet per se één perfecte manier om dit te bereiken! Een hoge positie in de Google-ranking heeft met diverse elementen te maken die van invloed zijn. Heb jij jouw website laten maken door Monkey Vision? Dan is het aan ons om de perfecte combinatie van elementen te vinden en deze in te zetten voor de vindbaarheid van jouw bedrijf. Twee elementen die bijna altijd meespelen in de strijd om een hoog plekje in Google zijn SEO en SEA. Deze twee elementen hebben alles met de zoekmachine te maken en kunnen zowel los van elkaar als samen ingezet worden.

Er zit natuurlijk veel meer verschil tussen SEO en SEA dan alleen die O en A. SEO staat voor Search Engine Optimisation en SEA staat voor Search Engine Advertising. Het ene heeft dus met optimalisatie te maken en het ander met adverteren. Wat wat betekent dit precies? In deze blog vertellen we je meer over het verschil tussen SEO en SEA en hoe je dit kunt inzetten voor een hogere positie in Google.

Wil jij het aan een webdesign- en internetmarketingbureau overlaten om jouw website te laten maken en de beste Google-strategie in te zetten? Neem dan contact op met Monkey Vision in Nijmegen.

Scoren in Google met jouw website

SEO en SEA kun je beiden inzetten als strategie om hoger in Google te komen. Door middel van SEO optimaliseer je de content op jouw website voor de zoekmachinegebruiker. Dat betekent dat je jouw content zo opmaakt dat degene die een vraag stelt aan Google een helder antwoord vindt op jouw website. Als Google ziet dat jij dit doet en hiermee bezoekers aantrekt, wordt dit beloond met een hogere positie in de organische resultaten.

Je voelt hem misschien al aankomen: zo’n goede SEO-strategie met geoptimaliseerde content kan even tijd en oefening kosten. Als je daar geen trek in hebt en liever meteen bovenaan komt, kun je betalen voor een advertentieplek boven de organische zoekresultaten. Dit noemen we SEA.

Website laten maken met SEA-strategie

Natuurlijk komt er wel iets meer kijken bij SEA, dan enkel voor een advertentieplek betalen. Als jij een website hebt laten maken en je kiest voor SEA, dan betekent dit dat je Google gaat betalen om jouw pagina op de advertentie-positie te plaatsen als iemand op specifieke trefwoorden zoekt. Hiermee heb je dus de kans bovenaan te komen staan, wat natuurlijk zeer waardevol is! Zo krijg je meer klikken naar jouw website en waarschijnlijk meer klanten en conversie.

Wat mag dat kosten?

De kosten van SEA en jouw advertentieplek zijn afhankelijk van een aantal zaken. Er zijn natuurlijk veel bedrijven die hier gebruik van willen maken, waardoor Google een soort veilingsysteem heeft ontwikkelt. Door middel van dit veiligsysteem worden de prijzen van de advertenties bepaald.

Hoe werkt dat? Jij vult in hoeveel kosten je maximaal zou willen maken voor een klik op jouw advertentie en aan de hand daarvan doet Google de rest. Het kan erg lastig zijn om jouw strategie hierin te bepalen: zet je meteen hoog in, of ga je voorzichtig stapje voor stapje aan de slag? Een website laten maken door Monkey Vision kun je combineren met SEA: wij kijken dan wat de beste strategie voor jou is en helpen je een budget te bepalen. Wij kunnen dit volledig voor je uit handen nemen.

Website laten maken met SEO-strategie

Wanneer jouw website hoog staat in de zoekresultaten net onder die advertenties, scoort jouw website dus goed in de “organische zoekresultaten”. Dit doe je door middel van SEO. SEO is constant in beweging en de regels zijn dus niet altijd hetzelfde. Google optimaliseert zijn vereisten constant om haar gebruikers van de beste resultaten te voorzien. Lastig? Best wel, maar gelukkig staat één ding altijd vast: jouw content moet goed zijn!

Wat is goede content dan? Google zegt zelf: “Give visitors the information they’re looking for”. Bij het opmaken van jouw content zul je je dus moeten verplaatsen in de Google-gebruiker. Wat zal hij vragen aan Google en welk antwoord zoekt hij? “Keyword stuffing” (het volproppen van teksten met trefwoorden) is dus echt verleden tijd! Geef de zoeker een helder antwoord op zijn vraag en Google zal je belonen.

Wil jij ook een webshop of website laten maken met optimale content? Laat dat over aan Monkey Vision in Nijmegen. Wij maken websites en houden ons dagelijks bezig met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Hoe zet je trefwoorden dan wel in?

Het is dus niet meer de bedoeling jouw pagina’s vol te proppen met trefwoorden. Maar wat mag dan wel? Een aantal tips:

  • Zorg dat er per pagina één onderwerp centraal staat: zo ziet Google goed waar jouw pagina over gaat en vindt de gebruiker snel zijn informatie over zijn ingevulde trefwoord. Zet dus niet teveel verschillende onderwerpen op een pagina.
  • Verplaats je in de Google-gebruiker en potentiële klant en baseer hier jouw trefwoorden op. Wij snappen dat jij trots bent op jouw assortiment van Monstera deliciosa- en Calathea zebrina-planten, maar jouw doelgroep zoekt eerder op “groene kamerplant”.
  • Vind trefwoordinspiratie bij Google Trends, Google Adwords of Google Search Console. Je kunt ook kijken bij de zoeksuggesties in de Google-zoekbalk, ook hier zie je waar mensen het meeste naar zoeken.

SEO is niet gemakkelijk. Het draait namelijk niet alleen om heldere content die de zoeker geeft wat hij zoekt, maar er zit ook een technische kant aan. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met linkbuilding, metatags en nog meer aspecten. Wil je een website laten maken waarbij jouw SEO uit handen wordt genomen door experts? Laat dit dan over aan het team van Monkey Vision.

Website laten maken met SEO en/of SEA

Wil jij het beste resultaat behalen in Google? Kies dan voor SEO of SEA, of nog beter voor een combinatie! Zoek jij de hulp van experts om dit te verwezenlijken en tot succes te volbrengen? Wanneer je jouw website laat maken door Monkey Vision kunnen wij de perfecte strategie voor jou bepalen. En, zoals je leest: dat is niet per se één succes-oplossing, maar een combinatie van elementen die dagelijks onderhevig is aan de innovaties van Google.

Wil jij een website laten maken en wil je je laten adviseren over SEO en SEA? Neem contact op met Monkey Vision en wie weet zitten we binnenkort met jou om tafel!