Skip to main content

Jij hebt een mooie website, maar je merkt dat hij traag is. Pagina’s doen er lang over om te laden en afbeeldingen laden niet snel in. Grote kans dat bezoekers hier niet op willen wachten en je website verlaten. Een trage website is dus schadelijk voor je conversiepercentage. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom geven we je 7 tips om een trage website sneller te maken.

1. Video’s

Heb je veel video’s op je website staan? Video’s zijn vaak grote bestanden. Wanneer  je deze direct op je website zet kan dit de snelheid enorm beïnvloeden. Wij raden aan om video’s via YouTube of Vimeo op je website te gebruiken. Zo zet je niet de hele video op een webpagina, maar “embed’ je de code. Hierdoor blijft de bestandsgrootte klein.

4 eenvoudige stappen om je YouTube video op je website te plaatsen

2. Afbeeldingen

Afbeelding zijn super belangrijk op je website. Het gebruik van goede afbeeldingen kan ervoor zorgen dat klanten langer op je website blijven. Echter, teveel afbeeldingen kunnen ervoor zorgen dat je website niet snel laadt. Probeer de bestanden van je afbeeldingen zo klein mogelijk te maken. Je kan in WordPress via het kopje media de bestanden handmatig kleiner maken. Er zijn ook plugins in WordPress die het mogelijk maken om alle afbeeldingen in één keer kleiner te maken.

De 6 beste afbeelding optimalisatie plugins voor WordPress

3. hosting

Een goede hosting service is enorm belangrijk. Goedkope hosting aanbieders zetten zoveel mogelijk websites op één server. Dit beïnvloed de snelheid van je website. Zeker als deze hosting aanbieders een server hebben die zich niet in jouw land bevindt. Een server in Canada zal ervoor zorgen dat jouw website veel langzamer is dan wanneer jouw website op een server in Nederland staat. Dit is een goed voorbeeld van goedkoop is duurkoop. Daarom kun je het beste hosting afnemen bij een goede hosting service. Je website zal door professionals continu in de gaten gehouden en geoptimaliseerd worden. Bij Monkey Vision bieden we super snelle laadtijden, extra website beveiliging en 24/7 service.

5 dingen die je moet weten over (WordPress) hosting

4. Code

Coderen is een vak apart en dus niet iets om zelf te doen. Daarom raden wij aan om bij problemen naar een professional te gaan. Maar hoe kan code er eigenlijk voor zorgen dat je website langzaam wordt? Als de code op je website niet goed staat, kan de snelheid van je website enorm beïnvloed worden. Dit komt omdat deze code de informatie naar je website toe moet halen. Het kan bijvoorbeeld als er een stuk code van een andere website naar die van jou wordt geleid. Of als er informatie op een database naar jouw website moet gaan. Omdat het herstellen van deze problemen een erg ingewikkelde zaak is, raden wij aan om je website te laten onderhouden. Zo ben je er verzekerd van dat je website altijd de gewenste performances behaalt.

 

Monkey Vision - pexels luis gomes 546819 scaled 2

5. Plugins

Plugins op je WordPress website kunnen erg waardevol zijn. Zoals we eerder vertelde kunnen plugins helpen bij het comprimeren van je afbeeldingen. Vaak zien we bij WordPress websites dat er veel plugins geïnstalleerd staan, maar dat deze niet allemaal gebruikt worden. Dit kan er ook voor zorgen dat je website minder snel wordt. Verwijder daarom altijd ongebruikte plugins. Let ook op welke plugins je gebruikt. Als je veel plugins gebruikt kunnen ze elkaar tegenwerken, waardoor je site niet meer goed functioneert of langzaam wordt.

6. Cache

Cache is als het ware een plaats waarin je gegevens tijdelijk worden opgeslagen. Als jouw websitegegevens uit een database worden gehaald, kan het verstandig zijn om je webpagina’s te cachen. In plaats van de gegevens uit een database te halen, staat deze al op je server, waardoor je website sneller zal laden. Hierbij moet je wel instellen hoe vaak de cache opnieuw ververst moet worden.

7. Laat het de professional doen

Een goede en snelle website maken en houden vereist vaak veel tijd en moeite. Daarom raden wij aan om dit door een professional te laten doen. Zo heb jij altijd een goed werkende website en verlies je geen kostbare tijd om de problemen te achterhalen. Ervaar jij problemen met jouw website, zoals een lange laadtijd of problemen met de codering? Wij van Monkey Vision hebben veel ervaring met het oplossen van dit soort problemen. Onze Monkeys helpen je graag bij het onderhouden van jouw website en het optimaliseren van de snelheid. Aarzel niet en neem contact met ons op! We voorzien je graag van vakkundig advies.