Skip to main content

Is jouw online zichtbaarheid door de coronacrisis afgenomen? Dat kan de besten overkomen in deze tijd. Bijvoorbeeld doordat je een aantal weken de deuren van je bedrijf hebt moeten sluiten, of misschien doordat je begrijpelijk even niet meer op de radar stond van je vaste klanten.

Gezien de maatregelen steeds meer versoepeld worden, en we hopelijk steeds ¨normaler¨ (maar dan toch een beetje anders) kunnen gaan leven, is het een goed idee om te werken aan je online zichtbaarheid. Want, waar je in het straatbeeld steeds moeilijker zichtbaar wordt, zul je het in deze tijd nóg meer van het internet moeten hebben. Daarbij zal het na de crisis waarschijnlijk niet meteen weer helemaal normaal worden: ook als mensen meer bewegingsvrijheid krijgen, zullen zij waarschijnlijk nog gewend zijn aan hoe ze de dingen deden tijdens de crisis.

Anticiperen op (nieuwe) online gedrag van klanten

Je ziet dat sommige mensen wat angstiger zijn geworden om zich in het publieke leven te bevinden en alleen al bloednerveus worden van het idee een supermarkt in te stappen, ondanks dat het mag en het met de maatregelen prima kan. Deze angst moet zeker niet gevoed worden, maar je kunt er wel als bedrijf op anticiperen dat tijdens en na de crisis mensen zich nog meer op het internet zullen begeven. Daarom zal online zichtbaarheid ook ‘key’ gaan worden.

Hoe anticipeer je hierop? Door jezelf ook meer op het internet te begeven! Promoot jouw producten en diensten op lucratieve wijze met topcontent op jouw website en via social media en hou je Google Mijn Bedrijf altijd up to date. Het zijn dan ook precies deze zaken die we voor je uitlichten in deze blog:

 • Website laten maken (in Nijmegen)
 • Google Mijn Bedrijf: blijf up-to-date
 • Bepaal een nieuwe contentstrategie

Website laten maken voor nog meer online zichtbaarheid

Marketing is vaak speculeren: cijfers kijken en op basis daarvan dingen uitproberen. Maar een aantal zaken in marketing zijn tegenwoordig wel met zekerheid te zeggen, coronacrisis of niet. Zoals? Je moet een website laten maken.

Je kunt echt niet meer zonder website. Ook jouw klanten zijn gewend een bedrijf online op te kunnen zoeken en beschouwen het als betrouwbaar als deze een mooie, nette, gebruiksvriendelijke website heeft. En dit vertrouwen wekken is nog maar het begin, want uiteindelijk is het de bedoeling dat jij een website laat maken die jouw klanten op hun wenken bedient. Jij anticipeert op de vragen: wat zoeken ze, wat willen ze en hoe kunnen ze dit direct krijgen?

Wanneer je jouw website laat maken in Nijmegen houden wij van Monkey Vision ons ook precies met deze vragen bezig, zodat wij een succesvolle website kunnen maken voor jou. Want, webdesign is echt meer dan een mooi ontwerp. Wij zorgen dat de website logisch is opgebouwd, wordt voorzien van pakkende teksten en bezoekers duidelijk maakt waar ze naartoe moeten, zodat ze niet meteen weggaan.

Een website is interessant voor alle soorten bedrijven: van kapper tot coach

Een website laten maken is interessant voor daadwerkelijk alle soorten bedrijven. Van restaurant tot kapper, iedereen zal aan de slag moeten om de online zichtbaarheid van je organisatie uitstekend te maken of houden.

Webshop voor horeca – Heb jij een restaurant met een afhaalmenu? Laat een online webshop maken, waarin klanten hun eigen menu samenstellen, een tijdvak selecteren waarbinnen ze het afhalen en laat ze direct betalen.

Website voor kapper of schoonheidsspecialist – Ben jij een kapper of schoonheidsspecialist en moet je er zorg voor dragen dat er nooit te veel klanten in de zaak zijn? Maak dan gebruik van een online agenda. Maak het zo voor klanten inzichtelijk in welke tijdvakken zij wel of niet kunnen komen en laat ze reserveren.

Webdesign en teksten voor coach – Ben jij een coach en bied je lessen op afstand aan? Gebruik je website om mensen goed te informeren wie je bent, voor wie je er bent, hoe je jouw coaching vormgeeft en of je gecertificeerd bent. Maak een contact- en offerteformulier speciaal gericht op bedrijven en/of speciaal gericht op particulieren.

Website met formulieren voor activiteitenorganisatie of materialenverhuur – Verhuur jij mountainbikes of andere materialen voor activiteiten? Hier is op het moment veel vraag naar! Zorg dat je online vindbaar bent en maak het jezelf en bezoekers makkelijk met een online reserveringsformulier.

Voor alle soorten bedrijven maakt Monkey Vision websites in Nijmegen. Wij bieden pakketten aan in diverse formaten, passend bij diverse doeleinden. Benieuwd wat webdesignbureau Monkey Vision voor jou kan betekenen en hoe wij jouw nieuwe webdesign voor ons zien? Neem contact op en we spreken elkaar gauw!

Google Mijn Bedrijf: houd je informatie up-to-date

Klanten gebruiken jouw website om zich te laten informeren, producten te zoeken of een dienst aan te vragen. Echter is het vaak zo dat mensen, voordat ze zich oriënteren op jouw website, eerst een kijkje nemen bij jouw Google Mijn Bedrijf. Dit doen ze om bijvoorbeeld te zien waar jouw bedrijf zich bevindt, wat andere mensen zeggen over jouw bedrijf en wat voor openingstijden je hanteert in de coronacrisis. Als ze hier antwoord op hebben gekregen, zullen ze vaak doorklikken naar jouw website voor meer.

Het is dus van belang dat jouw Google Mijn Bedrijf altijd up-to-date is. Let op de volgende zaken

 • Openingstijden
  Zorg dat jouw openingstijden altijd up-to-date zijn.
 • Informatie met betrekking tot maatregelen
  Informeer met jouw Google Mijn Bedrijf meteen over hoe jij de maatregelen in jouw bedrijf toepast en wat jouw beleid is, zodat klanten die op bezoek komen weten waar ze aan toe zijn.
 • Afbeeldingen
  Ververs jouw afbeeldingen zo nu en dan en plaats uitnodigende foto´s.
 • Evenementen
  Zijn er normaliter evenementen van jouw bedrijf, maar is dit nu even anders? Informeer klanten hierover.

Bepaal een nieuwe contentstrategie

Had jij al een contentstrategie? Zo niet, begin eraan! Zo wel, neem hem nog eens onder de loep en kijk of deze nieuwe tijd vraagt om een nieuwe contentstrategie. Door middel van een contentstrategie bepaal jij hoe je jouw content (in de vorm van tekst, afbeeldingen en/of video) verspreid over diverse online kanalen.

Welke content kun jij inzetten om jouw klanten beter te informeren? Welke content zet je juist in om nieuwe klanten naar jouw website te brengen? En waar plaats je welke content? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen bij het bepalen van een contentstrategie. Dit is echt niet zo makkelijk gedaan, want elke soort content heeft zijn eigen doelen, net als elk online kanaal. Zet door middel van een contentkalender vast wat je waar en wanneer plaatst en ga aan de slag!

Vind je het lastig te bepalen welke content jij moet maken, met welk doel, voor welke doelgroep en kanalen? Monkey Vision maakt niet alleen je website in Nijmegen, maar denkt ook juist over dit soort belangrijke zaken mee. Wij zijn van alle markten thuis als het om online marketing gaat.

Website laten maken in Nijmegen

Wil jij weer in beeld zijn? Je weet nu hoe: werk dan aan je online zichtbaarheid! Wil jij dit doen door een website te laten maken in Nijmegen? Start een project met Monkey Vision. Samen bepalen we jouw doelen en uitstraling en vertalen dit naar een webdesign. Wil je hulp bij jouw contentstrategie en niet alleen een website laten maken? Ook daar helpen we je graag bij.