Skip to main content

Er zijn veel verschillende manieren om jouw website te promoten. Vaak kost het promoten van je website veel geld en tijd en is het ook nogal een onbekend terrein. Toch zijn er altijd manieren die je nu al zou kunnen toepassen waardoor je beetje bij beetje steeds meer naamsbekendheid zal krijgen. Bedenk je wel dat het hoe dan ook tijd kost om resultaat te zien. Monkey Vision zet de 5 makkelijkste manieren voor website promotie voor je op een rijtje. Snel aan de slag dus!

Websiteteksten

Zorg ervoor dat de teksten op je website goed leesbaar en niet te lang zijn. De teksten op de website zijn een subtiele manier om jouw dienst of product en dus ook website te promoten. Pas op met teveel informatie. Vaak scannen bezoekers eerst de pagina voordat ze daadwerkelijk beginnen met lezen. Zorg dus dat ze in één oogopslag zien waar ze naar op zoek zijn. Vertel ze wel wat jou onderscheid en waarom ze voor jouw dienst of product moeten kiezen.

Call-to-action

Voeg call to action buttons toe op je website. Een call to action (CTA) is een afbeelding of tekst die een bezoek

er vraagt onmiddellijk een bepaalde handeling uit te voeren. Het betekend letterlijk een oproep tot actie. De ‘actie’ die je de gebruiker willaten doen kan van alles zijn: het inschrijven voor een nieuwsbrief, het aanvragen van een offerte of het bestellen van een product. CTA’s zijn dan ook vaak knoppen en teksten als ‘Bestel nu’, ‘Bekijk’, of ‘Neem contact op’.  Door CTA’s toe te voegen aan je website maak je het je websitebezoekers makkelijk en zullen ze sneller actie ondernemen. Laat de CTA’s op elke pagina terug komen

Nieuwsbrief

Maak een goede nieuwsbrief. Een nieuwsbrief is een regelmatige publicatie per e-mail waar jouw websitebezoekers zich gratis op kunnen abonneren. Het doel van een nieuwsbrief is om abonnees op de hoogte te brengen van het laatste nieuws, speciale aanbiedingen en/of ontwikkelingen in je bedrijf. Bepaal voordat je begint wel eerst het doel en de doelgroep van de nieuwsbrief. Verleid de lezers met een interessant aanbod en zorg ervoor dat je de onderwerpregel niet te lang maakt. Weten welk programma je het beste kunt gebruiken? Lees onze blog!

Vermelding

Een andere simpele manier om je website te promoten is om je website overal te vermelden waar je maar kan. Neem de website mee op je visitekaartje, zet je website onderaan alle mails die je verstuurd, vermeld je de URL op Facebook, Instagram, LinkedIn. Laat een sticker op je auto plakken met het logo en de website URL. Wees creatief en je kunt genoeg mogelijkheden waar je makkelijk en goedkoop overal je websiteadres kunt laten zien.

SEA

Ben je bereid te investeren? Dan is op korte termijn SEA een van de meest doeltreffende manieren om je website te promoten. SEA staat voor search engine advertising. Je koopt online reclame in bijvoorbeeld Google Adwords. Hiervoor zul je wel eerst zoektermen vast moeten stellen. Als iemand op deze zoektermen zoekt in Google, wordt de link naar je website boven de organische zoekresultaten getoond. Je betaalt een bedrag per klik en de hoogte van dit bedrag is onder andere afhankelijk van de populariteit van het zoekwoord. In de blog van deze week gaan we dieper in op promoties met SEA en het verschil tussen SEO en SEA. Denk jij na over het promoten van je website? Neem contact met ons op!