Skip to main content

WordPress wordt steeds populairder. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. Op dit moment zijn 27,5% van alle websites wereldwijd gebouwd met WordPress. Hoe zal 2019 eruit zien voor de WordPress gebruikers? Welke WordPress trends kan je verwachten en waar moet je rekening mee houden? Dat lees je allemaal in de blog van deze week!

Video Headers

Als je de trends rondom website-ontwikkeling een beetje volgt, komt dit niet als een verrassing. Video staat bekend als de meest invloedrijke content die je kan plaatsen op een website. Dit is één van de grootste reden dat het gebruiken van video headers een leidende website trend is. Je kan voor het jaar 2019 verwachten dat er steeds meer trends op het gebied van video ontstaan.
WordPress heeft in de afgelopen maanden veel complimenten ontvangen. Het mogelijk maken om video headers te loopen, is hier de reden voor. Dit heeft een aantal innovatieve en nieuwe opties gecreëerd voor de gebruikers. WordPress heeft altijd maatwerk gestimuleerd. Ook met deze trend zorgt WordPress ervoor dat maatwerk naar een nieuw niveau gebracht wordt.
Naar verwachting zullen er steeds meer thema’s sturen op ‘video-first’ designs. Dit komt deels doordat bijna alle social media platforms veel investeren in nieuwe video formats. Denk bijvoorbeeld aan live streaming.

Website push meldingen

Veel websites maken tegenwoordig gebruik van push meldingen. Je kent ze wel dat ene smsje of die ene melding op de smartphone, die je van gedownloade applicaties krijgt. In plaats van een sms of melding op jouw smartphone, krijg je nu een melding via de PC of laptop. Dit is een erg handige tool om snel en eenvoudig websitebezoekers te bereiken.
Deze trend zal in 2019 alleen maar meer gebruikt worden.

Mobiel-vriendelijke WordPress trends

Mobiel-vriendelijke WordPress thema’s is een andere trend die je kan verwachten in 2019. Bij Monkey Vision hebben wij het al een aantal keer in andere blogs benoemd. Het is ontzettend belangrijk geworden dat jouw website geoptimaliseerd is voor mobiel. De toename van mensen die liever via mobiel op het internet surfen, is al ingezet sinds 2016.
Destijds surften 51,3% van de internetgebruikers liever via hun smartphone of tablet. Na dat jaar is het aantal jaarlijks met 4% gestegen. Een goede reden voor template- en WordPress thema ontwikkelaars om zich te focussen op de mobiele internetgebruikers.

Integratie van E-commerce diensten

WordPress is dé drijvende kracht geweest achter het groeiend aantal webshops in Nederland en wereldwijd. Tegenwoordig heb je een groot aantal verschillende plugins en thema’s die je kan downloaden. Deze plugins en thema’s zorgen ervoor dat je sneller en eenvoudiger een webshop kan ontwikkelen. Sommige plugins zijn zelfs zeer specifiek voor bepaalde vakgebieden bedoeld. WP Booking System is daar een goed voorbeeld van. Met dit soort plugins, kan 2019 een zeer succesvol jaar worden voor online ondernemers.
Wij verwachten dat deze vier WordPress trends voor 2019, van groot belang zullen zijn bij de successen van WordPress websites en webshops. Garantie op succes heb je nooit, speel je echter in op deze vier trends, dan zet je ieder geval een stap in de goede richting!