Skip to main content

Een Goede WordPress website is tegenwoordig onmisbaar voor jouw bedrijf. Je loopt de Kamer van Koophandel uit met de KVK startersmap en bent eindelijk ondernemer, maar dan…? Hoe zorg jij er als ondernemer nou voor dat jouw bedrijf onder de aandacht komt van potentiële klanten? Waarschijnlijk zijn er al super veel ideeën die door jouw hoofd hebben gespookt. Eerst wil jij er natuurlijk voor zorgen dat je te vinden bent voor potentiële klanten.
Een van de manieren om dat voor elkaar te krijgen is met een gloednieuwe website. Maar wat is er nou precies nodig voor een goede WordPress website en hoe krijg je dat voor elkaar? Met deze blog bieden wij jou een helpende hand. Lees snel verder om erachter te komen wat jij nodig hebt voor een goede nieuwe WordPress website.

Stap 1: Zorg voor een domeinnaam

Het verkrijgen van een nieuwe domeinnaam is vaak de eerste stap naar jouw nieuwe website. Een domeinnaam is jouw digitale adres die mensen gebruiken om verbinding te maken met jouw website. Het domeinnaam van Monkey Vision is bijvoorbeeld monkeyvision.nl.
Via het internet kun je eenvoudig controleren of de naam die jij voor ogen hebt, beschikbaar is en hoeveel de domeinnaam kost. Vaak ligt dit bedrag tussen de 10 en 20 euro per jaar.
Een goede domeinnaam beschrijft jouw bedrijf of wat jouw bedrijfsnaam is.
Overigens is het aan te raden om tijdens het bedenken van een bedrijfsnaam, ook direct rekening te houden met de beschikbare domeinnamen. Het is natuurlijk zonde als jij jezelf al hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met een bepaalde bedrijfsnaam, terwijl die naam niet beschikbaar is voor jouw nieuwe website.
Je moet een domeinnaam hebben die jouw bedrijf beschrijft of jouw bedrijfsnaam is. Het is ook mogelijk om meerdere domeinen te hebben die naar de website verwijzen. 

Stap 2: Het aanschaffen van Hosting

Elke website draait op een server van verschillende hostingpartijen. Hosting is nodig om de inhoud van jouw website op te kunnen slaan. Wanneer iemand het domeinnaam invoert van jouw WordPress website, dan haalt de internetbrowser de inhoud van de website op bij jouw website host.
De meest voorkomende soorten van website-hosting zijn:

  • Gedeelde hosting: de server waar jouw website gebruik van maakt, wordt gedeeld met andere websites.
  • VPS hosting: dit is hetzelfde concept als bij gedeelde hosting. Bij VPS hosting heb je de mogelijkheid om meer website bezoekers te verwerken.
  • Dedicated hosting: de server wordt helemaal voor jouw bedrijf gebruikt. Anderen maken dan geen gebruik van de server.

Over het algemeen is het aan te raden om te starten met shared hosting. Wanneer jouw website op een later moment erg veel websitebezoekers krijgt, dan kun je altijd upgraden naar VPS hosting. Bij Monkey Vision bieden wij jou de mogelijkheid om zowel domeinregistratie als hosting af te nemen.
Nu de basis van jouw nieuwe website is geregeld, is het natuurlijk van belang dat de website direct goed geoptimaliseerd is voor jouw potentiële klanten. Wij hebben een aantal praktische tips op een rijtje gezet, om ervoor te zorgen dat de website direct goed presteert.

Een goede WordPress website is mobiel responsief

Tijden veranderen, waar 20 jaar geleden mensen nog sceptisch waren over mobiele telefoons, loopt nu bijna iedereen rond met een smartphone. Dit zie je vooral terug in de ontwikkelingen van e-commerce. OuterBox geeft aan dat meer dan 62 procent van de online kopers aankopen deed met behulp van hun smartphone. Uit cijfers van 2016 blijkt dat meer dan 90 procent van de consumenten hun mobiele telefoons gebruiken om prijzen te vergelijken en productrecensies te bekijken. Daarnaast gaat 40 procent van de online kopers naar een concurrent als ze slechte ervaringen hebben met een mobiele website.
Het is dus ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw WordPress website volledig mobiel responsief is. Jij wilt toch ook niet dat jouw potentiële klanten naar de concurrenten gaan?

Een goede WordPress website is snel

Het wordt websitebouwers steeds moeilijker gemaakt. Websitebezoekers leggen de lat namelijk steeds hoger. Dit zie je ook terug als het gaat om de laadsnelheid van een website. Dit zorgt tegenwoordig vaak voor irritatie en ongeduld, veel mensen kiezen er dan voor om de website te verlaten. Soms gaat de websitebezoeker zelfs naar de website van een concurrent.
Bovendien is de laadsnelheid van een website een van de factoren waar Google naar kijkt als het gaat om zoekmachine optimalisatie (SEO). Om zo hoog mogelijk te staan in de zoekmachine resultaten is het van belang dat website een snelle laadtijd heeft. Benieuwd naar wat de laadsnelheid van jouw website is? Doe de website test!  
Zorg ervoor dat jouw website soepel verloopt door de plugins up-to-date te houden, video’s en afbeeldingen te optimaliseren voor snellere downloads en een goede hosting voor jouw website.

 

Een goede WordPress website heeft duidelijke call-to-action

Het is niet meer zoals vroeger. Waarbij een website alleen een visitekaartje was van een onderneming of dat een website alleen maar bedoeld was voor informatieverschaffing. Jij bent overtuigd van jouw product en dienst. Natuurlijk wil jij dat jouw doelgroep gebruik maakt van datgene wat jij te bieden hebt. Dat gaat niet gebeuren wanneer er gebruik gemaakt wordt van een site die alleen informatie verschaft.
Een call-to-action houdt in dat jij jouw websitebezoeker oproept om actie te ondernemen. Het downloaden van een e-book, het invullen van een formulier of contact opnemen met jouw bedrijf. Dit doe je met een duidelijke call-to-action die makkelijk vindbaar is voor de websitebezoeker. Zorg ervoor dat ook de contactgegevens eenvoudig vindbaar zijn op jouw website.

Een goede WordPress website heeft duidelijke en overzichtelijke pagina’s

Lezers moeten in staat zijn om informatie in een context te plaatsen. Wanneer een site erg veel informatie bevat, wordt de geest van de lezer overbelast waardoor nieuwe informatie verloren gaat. Zorg er dus voor dat er een goede balans is tussen een combinatie van tekst en afbeeldingen.
Bovendien is het van belang om een duidelijke en logische structuur in jouw website tekst te hebben. Om de structuur te bewaren maken professionele copywriters vaak gebruik van de AIDA methode. AIDA staat voor Attention, Interest, Desire en Action. Deze methode zal jou helpen om betere en meer gestructureerde website teksten te schrijven.

Geen ervaren WordPress ontwikkelaar, maar wil jij wel een goede WordPress website? Wil jij de bovenstaande tips toe kunnen passen, maar je weet niet hoe? Neem contact op voor vrijblijvend advies