Skip to main content

Het inhuren van een WordPress expert kan een lastige taak zijn. Het aanbod maakt het niet makkelijker om de ideale match te vinden. Dit kan soms voor keuzestress zorgen. Hoe zorg je er nou voor dat je de juiste WordPress webbouwer vindt? Deze blog helpt je bij het kiezen van de juiste WordPress expert. Ben jij op zoek naar een expert die jouw website naar next level kan brengen? Lees dan snel verder om erachter te komen waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste WordPress webbouwer!

Monkey Vision - wordpress expert website

Belangrijke kwaliteiten waar je naar kan kijken

De afgelopen weken hebben wij onder onze eigen klanten onderzoek gedaan naar wat zij belangrijke kwaliteiten vinden van een WordPress expert. Hieruit zijn 5 verschillende kwaliteiten gekomen die nodig zijn voor een succesvolle afronding van een goede website naar wens. Dit zijn allemaal kwaliteiten die je als leek kan beoordelen. Je hoeft hiervoor weinig kennis te hebben over programmeren of WordPress in het algemeen.

Communicatief

Is jouw potentiële WordPress expert communicatief sterk? Dit is één van de belangrijkste kwaliteiten voor een website bouwer. Het maakt niet uit hoe goed iemand is in het bouwen van websites. Wanneer de communicatie niet goed verloopt, kan dat voor veel irritatie en frustratie zorgen.
Begrijp het niet verkeerd, je hoeft zeker niet 8 keer per dag te mailen met de vraag of je een statusupdate kan ontvangen. Het is echter wel wenselijk dat als je een e-mail stuurt, de website bouwer ieder geval binnen 24 uur reageert. Het is aan te raden om voor de start van het bouwen van een website, duidelijke afspraken te maken over communicatieve richtlijnen.

Persoonlijke match

Onafhankelijk van de grootte van het project, is het belangrijk dat je goed kan opschieten met jouw website bouwer. Wanneer je in een vroeg stadium al te veel discussies hebt, dan wordt dit ongetwijfeld alleen maar erger gedurende het project. In veel gevallen zal je af moeten gaan op jouw eigen gevoel. Dit kun je vaak al bij een eerste afspraak bepalen.

Flexibiliteit

Het is van belang dat een website bouwer flexibel is in zijn werkwijze. Bij elk project en elke website kan er verwacht worden dat er hier en daar wat kleine aanpassingen nodig zijn. Zolang dit binnen de grenzen blijft natuurlijk. Ook hiervoor is het van belang dat er duidelijke afspraken gemaakt worden over wat de grenzen zijn.

Elke succesvolle website bouwer begrijpt het belang van goede klantenservice. Een mate van flexibiliteit van beide kanten helpt om een project goed af te kunnen ronden.

Een portfolio van geschikte projecten

Wanneer je een webshop wil laten ontwikkelen, is het zeer wenselijk dat de website bouwer ervaring heeft met het bouwen van webshops en websites. Voordat je definitief voor een WordPress expert kiest, kijk dan eerst naar het portfolio. Hieruit kan je vaak opmaken of de stijl bij jouw bedrijf past. Ook is het belangrijk om te kijken of de website bouwer websites bouwt die volledig responsive zijn. Dit houdt in dat een website geoptimaliseerd is voor elk apparaat.

Referenties van bestaande klanten

Twijfel je na het zien van de portfolio van de website bouwer nog steeds? Vraag een aantal referenties op van mensen die al gebruik hebben gemaakt van de diensten van de website bouwer. Hebben deze mensen enkel positieve woorden over de WordPress expert, dan is de kans zeer groot dat jij ook goed geholpen zal worden. Zorg er wel voor dat de referenties recente klanten zijn.

Zonder zelf een WordPress expert te zijn, kan je al heel goed beoordelen of een potentiële website bouwer bij jou past. Vaak oordelen mensen alleen op basis van prijs. Hoewel dit natuurlijk ook een erg belangrijk aspect is, zou dit niet leidend moeten zijn in de keuze.