Bij Monkey Vision bouwen we websites met WordPress. Een software die wij mega fijn vinden en graag mee werken. WordPress heeft vele voordelen tegenover andere software waar websites mee kunnen worden gebouwd. In deze blog vertellen we jou graag wat meer over die voordelen. Dus ben jij benieuwd naar waarom WordPress onlosmakelijk verbonden is met het zelf maken of laten maken van een website? Lees dan mee.

Wat is WordPress?

Laten we even bij het begin beginnen: wat is WordPress? WordPress is een zogeheten open-source software waarmee websites en blogs gemaakt kunnen worden. Open-source software betekent dat de gebruikers van WordPress ook kunnen bijdragen aan het verder ontwikkelen van de software. WordPress heeft zo een enorme community opgebouwd, bestaande uit ontwikkelaars, content schrijvers en website-eigenaren. Wereldwijd worden er dan ook maandelijks bijeenkomsten georganiseerd waar die community bij samen komt.

Dat er zo’n onwijze community om WordPress heen is gebouwd is eigenlijk al een beetje een voordeel, want de community is mega gedreven om de software samen te blijven verbeteren. Een groot deel doet dit simpel weg omdat ze het leuk vinden om te ontwikkelen en mee te werken aan WordPress en doen dit dan ook geheel vrijwillig. Niks commercieels dus, maar puur passie voor en interesse in het vakgebied.

Wat zijn de voordelen van WordPress als gebruiker?

Of je nu zelf jouw website gaat bouwen of bij een webbureau als Monkey Vision een website laat maken, er zitten voordelen aan de software. Wij hebben ons webteam aan het denken gezet en gevraagd wat zij de grootste voordelen vinden. We hebben uiteindelijk de drie grootste voor jou uitgewerkt.

Voordeel 1: Onwijs veel mogelijkheden

Mede doordat WordPress zich blijft door ontwikkelen zijn de mogelijkheden oneindig. Niet echt oneindig, maar er is wel onwijs veel mogelijk. Wanneer je dus leuke en creatieve ideeën hebt voor jouw website, hoef je die ideeën waarschijnlijk niet bij te stellen omdat het niet zou kunnen en dat is fijn! Geen teleurstelling en geen creatieve gedachtes die verloren gaan.

Bij WordPress kun je gemakkelijk verschillende elementen implementeren op jouw website. Denk aan grote sliders (wisselende foto’s bijvoorbeeld), tabellen of een koppeling met Google Maps. Wil je gebruik gaan maken van animaties? Ook dat is geen probleem. Je creëert zonder problemen blokken met tekst die inschieten als je over de pagina scrolt, lijnen die bewegen of afbeeldingen die inzoomen wanneer je er met de muis overheen gaat.

Je kunt jouw creativiteit dus volledig de vrije loop laten gaan en de website helemaal naar wens ontwerpen en (laten) maken. Ben je zelf niet zo handig met het bouwen van een website, maar wil je wel gebruik maken van de mogelijkheden van WordPress? Bij Monkey Vision kunnen onze web-experts een website voor jou maken, met alle mogelijkheden erop en eraan!

Voordeel 2: SEO-vriendelijk

Als je een website hebt gemaakt in WordPress, wil je natuurlijk ook dat er bezoekers naar jouw website komen. En om nou ook mensen buiten jouw eigen kringen te bereiken, kan Google jou een handje helpen. Door jouw WordPress website geheel SEO-vriendelijk in te richten, zal deze hoger te vinden zijn in de zoekresultaten van de zoekmachine. Hoe dat precies zit kun je lezen is onze blog ’10 SEO tips en het belang ervan in 2020’.

WordPress is een goede software die bij kan dragen aan de SEO-vriendelijkheid van jouw website. Door de grote community zijn er ook een hele hoop goede plug-ins die jou kunnen helpen bij onder andere verbeteren van jouw SEO.

Daarnaast kun je met WordPress gemakkelijk een ‘responsive’ website maken. Dat wil zeggen dat je jouw website zo kunt (laten) maken dat hij op alle verschillende apparaten, zoals op de mobiele telefoon, werkt en er goed uitziet. Dit is ontzettend belangrijk voor jouw ranking in Google, want mensen gebruiken steeds meer hun mobiele telefoon of tablet om gebruik te maken van het internet. Google vindt het dan ook heel belangrijk dat jouw website werkt voor al die verschillende apparaten.

Voordeel 3: Gemakkelijk zelf te onderhouden

Je website staat en is online. Of je deze zelf gemaakt hebt of deze hebt laten maken, hij moet alsnog onderhouden worden. Het is belangrijk dat een website onderhouden wordt om deze veilig, up-to-date en gebruiksvriendelijk te houden. Dat onderhouden van de website is simpel met WordPress. Je hoeft helemaal geen verstand van CSS of HTML te hebben. Zeggen die termen je niets? Geen probleem, want die hoef je ook helemaal niet te kennen om jouw website zelf te onderhouden.

Zonder te kunnen programmeren, kan ook jij toffe pagina’s vormgeven en de website draaiende houden! Wil je het toch liever uitbesteden, dan is dat natuurlijk ook gewoon mogelijk. Bij Monkey Vision kun je hier bijvoorbeeld gewoon een soort maandabonnement voor afsluiten. Wanneer je een onderhoudsabonnement afsluit controleren wij wekelijks of jouw website geheel up-to-date is en of er geen problemen zijn met de website. Zo kunnen wij jou verzekeren van een snelle en veilige website.

Om jou vervolgens ook op de hoogte te houden van het onderhoud, sturen we jou maandelijks een rapportage van alle werkzaamheden en updates die we hebben uitgevoerd. Wil je meer weten over het uitbesteden van het onderhouden van jouw WordPress website? Dan kun je hier meer informatie vinden.

We zouden eigenlijk nog veel meer willen en kunnen vertellen over de voordelen van WordPress, maar dat doen we liever een keer onder het genot van een kopje koffie. Dus ben jij geïnteresseerd in een WordPress website en kunnen wij jou daar een handje bij helpen? Neem dan gerust contact met ons op en dan helpen we jou graag verder.