De snelheid van je website was al belangrijk, maar wordt ook steeds belangrijker! Google PageSpeed Insights is de superhandige en gemakkelijke Google-tool waarmee je inzicht krijgt in de snelheid van jouw website op desktop en mobiel.

Vind je het lastig om zelf met je website snelheid en Google Pagespeed aan de slag te gaan en laat je het liever aan iemand anders over? Dat kunnen we ons helemaal voorstellen. Als je je website laat maken door webdesignbureau Monkey Vision zorgen wij hier ook direct voor!

Hoe haal je een super goede score in Google Pagespeed Insights?

Waarom is het zo belangrijk dat jouw website een optimale snelheid heeft? Google hecht waarde aan websites die zijn ingericht op het gemak van de bezoeker. Snelheid speelt een grote rol in dit gemak, want de bezoeker zit (letterlijk en figuurlijk) niet te wachten op een lange laadtijd. De bezoeker hecht hier (onbewust) waarde aan, en Google dus ook. Lees verder en kom erachter hoe je een super goede score krijgt in Google Pagespeed Insights!

Wil je een website laten maken in Nijmegen en het werk rondom jouw pagespeed uit handen geven? Werk dan samen ons webdesignbureau en neem contact op.

Google Pagespeed Insights, hoe werkt het?

Met Google Pagespeed meet je de snelheid van een website, op mobiel en desktop. Dit zie je terug in een score van maximaal 100/100 (en minimaal 0/100). Betekent dit automatisch dat jouw website niet supersnel is als het geen 100/100 behaalt in Google? Dat willen we niet per se zeggen: deze tool is gericht op de standaarden van Google en dus echt een Google Insight (en geen algemeen inzicht). Een wat lagere waarde wil niet altijd automatisch zeggen dat de snelheid jouw website laag is en andersom wil een super hoge waarde ook niet altijd zeggen dat die snel is. We willen dus benadrukken dat het hier om de standaarden van Google gaat, waarmee je dus (als je er wel aan voldoet) een hoge score in Google kunt behalen.

Hoe zorg je überhaupt voor een hoge score in Google? Wanneer je je website laat maken in Nijmegen door Monkey Vision kunnen wij hiervoor zorgen!

5 tips voor hoge website snelheid

Door middel van de onderstaande 5 tips zorg je dat jouw website een hogere snelheid behaalt en daarmee een hogere score in Google!

1. Regel een goede hosting voor jouw website

Om te beginnen heb je een goede basis nodig om de snelheid van jouw website optimaal te laten rollen. Een goede basis start met een betrouwbare webhosting. Op alle websites draaien allerlei onderdelen die de laadtijd beïnvloeden. Als jouw hosting over genoeg pk beschikt, is er voldoende ruimte om jouw website goed te laten werken. Een webhosting die gebruik maakt van shared hosting is bijvoorbeeld langzamer: hier deel je een server met vele anderen en heb je dus minder ruimte waardoor je laadtijd wordt verlengt.

2. Optimaliseer content boven de vouw

Als een nieuwe bezoeker op jouw website belandt, ziet hij direct het eerste gedeelte van jouw homepage. Deze content is dus gelijk zichtbaar, zonder dat er nog gescrold wordt. We noemen dit ook wel content ‘boven de vouw’. Google wil dat bezoekers jouw website direct begrijpen en aan de slag kunnen, waardoor het van belang is om deze content goed te construeren.

Wat heeft dit met je snelheid te maken? Omdat deze content zo´n grote rol speelt in de vervolgstappen die door de bezoeker op jouw website worden genomen, dien je te zorgen dat de laadtijd hier zo laag mogelijk ligt. Hier zorg je voor door middel van een goede opbouw en HTML. Zorg dat de data boven de vouw, zoveel mogelijk wordt verkleind. Zorg dat de content boven de vouw eerst in beeld komt, voordat de verdere onderdelen worden ingeladen.

Is coderen en HTML een raadsel voor jou? Dan is het aan te raden je website te laten maken in Nijmegen door Monkey Vision. Voor ons is code en HTML een dagelijkse bezigheid.

3. Verklein code zoveel mogelijk

De vorige tip geldt met name voor de content boven de vouw, maar het is ook raadzaam om de code in je algehele website zoveel mogelijk te verkleinen. Een website met allerlei fancy foefjes is een leuk visitekaartje, maar Google is er minder fan van. Waar houdt Google wel van? Heldere compacte websites! We willen niet zeggen dat jouw website geen leuke foefjes mag hebben, maar wel dat je zoveel mogelijk overbodige code loost. Met een compacte code, zorg je voor een betere snelheid van jouw website.

Verklein de CSS, HTML en JavaScript op je website en verwijder overtollige opmaak. Geen idee waar je moet beginnen? Als je je website laat maken in Nijmegen door Monkey Vision doen wij dit voor je!

4. Optimaliseer afbeeldingen en je optimaliseert de snelheid van jouw website

Als het gaat om afbeeldingen kun je een flinke winst behalen voor de snelheid van je website. Loop alle afbeeldingen op je website na en verklein deze zoveel mogelijk. Probeer je afbeeldingen niet groter te maken dan 300 kb, maar maak ze ook niet kleiner dan 100kb te maken. Zo laden je afbeeldingen snel, maar komen ze ook nog steeds mooi fullscreen in beeld.

Goed om te weten: jpg-afbeeldingen zijn kleiner dan png-afbeeldingen! Bij Monkey Vision wisten we dit natuurlijk allang, laat je website maken in Nijmegen en wij zorgen voor een optimale snelheid.

5. Verklein je bestanden voor een lagere laagtijd

We blijven in de tred van het verkleinen. De browser waarin jouw website wordt bekeken, verstuurd per bestand een verzoek naar de server om deze te kunnen laden. Stel, je website bestaat uit honderden grote bestanden, dan duurt de communicatie tussen de browser en jouw server erg lang. En een lange communicatie betekent een lange laadtijd, de snelheid van jouw website is dus laag. Verklein jouw bestanden daarom waar mogelijk en voeg ze samen, daar worden Google en jouw bezoeker erg blij van!

Website laten maken en snelheid optimaliseren

We hebben je een aantal tips gegeven om de snelheid van je website te optimaliseren. Maar, dit is nog niet alles. Er komt nog veel meer bij kijken, zoals het verwijderen van render blocking en implementatie van browser caching… Een hele mond vol! Doen dit soort termen je duizelen en wil je dit liever uit handen geven? Een website laten maken door Monkey Vision zorgt dat dit allemaal uit handen wordt genomen!