Skip to main content

Je kan er eigenlijk niet meer omheen: ook jij moet social media zakelijk inzetten voor jouw bedrijf! Waarom? Social media kan superslim worden ingezet voor reclame en advertenties, maar ook om direct contact te maken en te onderhouden met jouw klant.

Met een slim opgezette social media campagne kunnen potentiële klanten zien wat jouw bedrijf aanbiedt! Ook geeft het ze de kans om up to date te blijven van leuke acties en alles wat er speelt binnen jouw bedrijf.

Wil jij weten welke social media bij jouw bedrijf past, of hoe je deze goed kan inzetten? Lees dan vooral verder voor wat handige social media tips voor beginners!

Geef jij je social media liever uit handen? Of ben je op zoek naar een partij om jouw website te laten maken in Nijmegen én social media te verzorgen? Neem dan contact op met Monkey Vision! Wij maken je website, nemen je social media uit handen en verzorgen slimme marketingstrategieën.

Welke social media platform past het beste bij mijn bedrijf?

Dit is een erg belangrijke vraag die je jezelf moet stellen! Gelukkig is het antwoord vaak makkelijk.

Instagram – Heb jij een dienst of product dat visueel mooi in beeld te brengen is? Dan past Instagram perfect bij jou! Op Instagram post je foto’s en video’s van jouw product of service. Dit kan door middel van tijdlijnfoto’s die op de feed komen van jouw potentiële klanten, maar dit kan ook via Instagram Stories.

Stories blijven 24 uur in de lucht en zijn ideaal om een kijkje behind the scenes geven. Stories zijn vaak net wat losser en speelser dan de gebruikelijke Instagram feed. Laat zien wat er speelt in jouw bedrijf en creëer een persoonlijke band met de volgers van jouw account.

Een mooie Instagram feed staat trouwens ook heel mooi op je website! Wil jij een website laten maken en je Instagram feed integreren? Dat kunnen wij voor je verzorgen!

Facebook & Twitter – Wil je social media gebruiken om updates te posten? Werk je niet op een manier die goed visueel te maken is? Dan kun je beter gaan voor een social media platform zoals Facebook of Twitter.

Op Facebook en Twitter kun je makkelijk en snel een stuk tekst plaatsen voor jouw publiek. Het voordeel aan Facebook of Twitter is dat je niet per se een foto of video hoeft te posten, maar als je dit toch zou willen is deze optie wel beschikbaar.

Wist je dat Facebook- en Twitter-plugins ideaal om de nieuwssectie op je website te vervangen? Als je een nieuwe website laat maken in Nijmegen door Monkey Vision, kunnen wij een dergelijke plugin integreren!

Zorg voor een strakke planning!

Een goede planning voor jouw social media account(s) is erg belangrijk! Het is goed om consistent te blijven in de hoeveelheid en kwaliteit die je op social media zet.

Zo is het handig om te letten op:

  • Op welke dagen je gaat posten
  • Rond welke tijd je volgers actief zijn
  • Een compleet plaatje, dat er ook visueel aantrekkelijk uitziet

Het is belangrijk dat de kwaliteit van wat je wilt gaan posten goed is, zodat jouw bedrijf professioneel overkomt. Daarom is het handig om hoge kwaliteit foto’s of video’s te posten, met een duidelijk tekst erbij die het beeld goed aanvult. Ook is het interessant om gebruik te maken van hashtags!

Makkelijker vindbaar door middel van hashtags

Hashtags zijn altijd een goede aanvulling bij een post op social media, en het maakt niet uit om welk platform dit gaat. Of het nou Facebook, Twitter of Instagram is, hashtags zijn altijd een goede manier om zichtbaar te worden en meer bereik te creëren met de content die je post!

Een aantal dingen die handig zijn om te onthouden als het aankomt op hashtags, is dat je eerst goed onderzoek doet naar wat past bij jou bedrijf en of de hashtags ook effectief zijn. Zo is het goed om te kijken of de hashtags die je wilt gebruiken niet te vaak gebruikt worden door andere mensen. Dit zorgt ervoor dat je minder makkelijk opvalt tussen de concurrentie. Ook is het handig om onderzoek te doen naar wat je klanten interessant vinden en om dit toe te passen in je hashtags, zo kom je namelijk bij hun account uit.

Het gebruik van een bedrijfsaccount

Vele social media platforms maken ook gebruik van een bedrijfsfunctie. Dit kan je meestal gemakkelijk aanzetten via de instellingen. Waarom zou je dit doen? Het biedt vele functies waardoor je meer te weten komt over het bereik van jouw posts en wanneer jouw volgers actief zijn op hun social media.

Statistieken bekijken – Als je de statistieken analyseert, zie je bijvoorbeeld de interacties op het account. Hier zie je het aantal profielbezoeken (aantal mensen dat jouw account bekeken heeft) en de klikken van het social media account naar de link in je biografie (wat bijvoorbeeld jouw website kan zijn).

Doelgroep bekijken – Ook kun je meer informatie inwinnen over de doelgroep die je bereikt. Je kunt zien hoeveel groei het account doormaakt in een week, wat populaire locaties zijn (denk aan landen en steden), leeftijdscategorieën en ook het geslacht. Het geeft ook weer wanneer deze volgers actief zijn: op welke tijd en dag. Hierdoor kan je gemakkelijk bepalen wanneer jij een foto op jouw feed kan zetten, voor het optimale bereik bij jouw doelgroep.

Wil jij jouw doelgroep bereiken door een nieuwe website te laten maken in Nijmegen? Dat kunnen wij voor je regelen! Monkey Vision maakt een website gebruiksvriendelijk voor jouw publiek.

Advertenties inzetten voor meer bereik

Als je merkt dat het bereiken van nieuwe volgers je nog moeilijk afgaat, dan kun je bijvoorbeeld advertenties inzetten om deze potentiële klanten toch te bereiken. Met een klein budget kan je bijvoorbeeld via Facebook of Instagram al duizenden weergaven krijgen binnen een aantal dagen. Dit begint al bij 10,- euro en kan jouw account echt een boost geven!

Natuurlijk is het niet altijd nodig om advertenties in te zetten. Je kan ook een aantal tips van deze blog inzetten om meer uit het account te halen! Vind je dit ook lastig? Dan kunnen de specialisten van Monkey Vision je hier natuurlijk bij helpen!

Social media campagne opzetten en website laten maken Nijmegen

Social media biedt vele kansen voor jouw bedrijf! Er is genoeg keuze tussen de verschillende platformen en er zit voor elk bedrijf wel iets passends bij. Door middel van onze tips zorg je dat je jouw social media account kan omtoveren tot een zakelijk account, waarmee je meer potentiële klanten tot vaste klanten maakt!

Heb je toch een beetje hulp nodig als het gaat om een social media campagne opzetten of een website laten maken in Nijmegen? Laat het ons weten! Monkey Vision helpt je graag jouw online marketing op te zetten en denkt uitvoerig met je mee.