Skip to main content

Hoe kun je in tijden van Corona klanten blijven betrekken bij jouw bedrijf? Ondanks dat er veel is veranderd, is dit voor veel bedrijven in deze tijd niet heel anders dan daarvoor. Hoe dan? Bij webbureau Monkey Vision zijn we van mening dat customer engagement op veel manieren te verwezenlijken is, waarbij een website laten maken manier numero uno is!

Door middel van een nieuwe website laten maken en een een succesvolle contentcampagne kun je de betrokkenheid vergroten en tegelijkertijd jouw zichtbaarheid in de zoekmachines positief beïnvloeden. Want, met een mooie nieuwe website en dito campagne vergroot je niet alleen jouw merkbekendheid, maar help je ook jouw ranking binnen zoekmachines te verbeteren.

Wil je een nieuwe website laten maken in Nijmegen? Dat kunnen wij voor je doen. Door middel van een gloednieuw webdesign geef je jouw merk een krachtig online platform en vergroot je jouw klantbetrokkenheid. Hoe zit dat? Daar vertellen we je veel meer over in deze blog!

Website laten maken & klantbetrokkenheid vergroten

Er zijn allerlei tools om de klantbetrokkenheid te verbeteren, waarvan een nieuwe website er een is die wij als onze expertise beschouwen. Het lastige met klantbetrokkenheid is echter dat er niet één methode is om deze direct te meten. Daarom doen we dit zo goed mogelijk door middel van tools die wij ons eigen hebben gemaakt, zoals het analyseren van websitegebruik en het gedrag van jouw bezoekers.

Een bezoeker van jouw website dient in maximaal 8 seconden een goede indruk te krijgen: hij/zij moet zien wie je bent, wat je doet en of jouw service of product nuttig is. Wanneer jouw website snel wordt verlaten, weten we dat de betrokkenheid laag is en er verbeterpunten zijn. Werk aan de winkel!

Meetbare resultaten neerzetten

Om jezelf als autoriteit in jouw branche neer te zetten en nieuwe trouwe klanten aan te trekken, is het noodzakelijk dat jouw klanten worden betrokken door middel van de juiste marketingcampagnes die naar jouw website leiden.

Naast het creëren van onderscheidende en waardevolle content, hebben we vier methoden die meetbare resultaten kunnen opleveren, namelijk:

  1. Beloon betrokkenheid
  2. Live chat
  3. Social media plugins
  4. Enquêtes

Op al deze punten gaan we in in deze blog. Wil je een website laten maken in Nijmegen door webdesignbureau Monkey Vision? Neem dan gerust contact met ons op!

1. Beloon betrokkenheid

Iedereen houdt van cadeautjes. Dat mogen we wel feitelijk stellen, toch? Jouw bezoekers dus ook! En deze bezoekers vinden het vast niet erg om een ​​extra stap te zetten voor een gratis e-book, een gratis proefperiode of ander cadeau. Daarmee kun je gegevens verzamelen die je nodig hebt en laat je zien dat je de betrokkenheid van gebruikers op jouw website waardeert.

Bovendien kun je hiermee het eerste deel van de verkooptrechter (of ¨sales funnel¨) stimuleren, net als een verhoogde loyaliteit en hoger aantal aankopen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat gebruikers die gratis iets kleins aangeboden hebben gekregen, in de toekomst vaker voor soortgelijke regelingen gaan. Aarzel dus niet om nieuwe bezoekers en trouwe klanten een cadeautje te geven!

2. Live chat

Door middel van live chat kun je de klantbetrokkenheid op jouw website stimuleren en een persoonlijke service bieden. Met live chat kun je voorkomen dat klanten de website verlaten wanneer ze geen antwoord op hun vraag kunnen vinden. Daarbij blijkt ook dat veel klanten een chatgesprek prefereren boven een telefoongesprek met klantenservice: dit is vaak makkelijker en laagdrempelig.

Een andere handige eigenschap van live chat is de mogelijkheid om consumentengegevens te verzamelen en tegelijkertijd in te spelen op problemen van klanten. De gegevens betreffen bijvoorbeeld demografische gegevens, interesses en voorkeuren. Door middel van deze verzamelde gegevens kun je klanten later betere services bieden, gepersonaliseerde aanbiedingen tonen en zorgen voor een specifieke targeting in campagnes.

3. Social media plugins

Met socialmedia-knoppen op jouw website betrek je niet alleen klanten, maar kun je ook jouw websiteverkeer vergroten. Vraag klanten jouw social media-pagina´s (zoals Facebook, Instagram, Linkedin en Twitter) te liken of te volgen, deel jouw nieuwe content en acties en zoek interactie met je volgers.

Een goede interactie met je klanten via social media vraag om een solide contentmarketingstrategie. Zorg dat de inhoud relevant en persoonlijk is en de klant aanspreekt. Visuals zijn aantrekkelijk en worden gewaardeerd: maak dus gebruik van leuke foto´s, illustraties of infographics.

Bovendien zorg je er met verschillende social media platforms ook voor dat jouw ranking in Google wordt verbeterd. Google geeft de voorkeur aan berichten die veelvuldig op sociale mediaplatforms zijn gedeeld.

4. Enquêtes

Een enquête is een goede manier om de klantbetrokkenheid te vergroten en te behouden. Deze enquête kun je toesturen door middel van een nieuwsbrief of e-mail, maar kan ook gemakkelijk in de website worden opgenomen (bijvoorbeeld aan de zijkant of als pop-up na een aanmelding of bestelling). Vraag in de enquête bijvoorbeeld waarom gebruikers de webpagina bezoeken en of ze hebben gevonden wat ze zochten.

Zorg ervoor dat je de enquête simpel houdt, bijvoorbeeld door middel van checkvakken die gemakkelijk aangevinkt kunnen worden. Wil je een commentaargedeelte toevoegen? Dat kan, maar maak het optioneel. Zo kunnen gebruikers die iets extra’s kwijt willen dit hier achterlaten en kunnen anderen het gemakkelijk skippen.

Website laten maken in Nijmegen

Er zijn nog heel veel andere manieren om de klantbetrokkenheid te vergroten! Denk bijvoorbeeld aan live streaming en tutorials. Wat jij inzet om de betrokkenheid te vergroten, heeft natuurlijk te maken met wat bij jouw bedrijf en de klant past. Denk er dus goed over na: wat past bij je merk en waarmee kun je jouw doel bereiken?

Eén element is overal hetzelfde en geldt altijd: zorg voor goede inhoud en passende content die jouw klanten aanspreekt. Dit kan door een website te laten maken in Nijmegen door webdesignbureau Monkey Vision. Wij zitten met je om tafel, nemen jouw identiteit en doelgroep onder de loep en maken een website die de klantbetrokkenheid vergroot en meetbaar maakt.

Interesse? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheid om een website te laten maken: Start een project.