Skip to main content

Wil je een website laten maken voor jouw bedrijf? Dan wil je natuurlijk wel dat deze er professioneel uitziet en goed in elkaar zit. Het hebben van een goede website is erg belangrijk.

Wanneer jouw website er niet professioneel uitziet of heel traag is, zullen de websitebezoekers omkeren en naar de website van een concurrent gaan. Dat wil je natuurlijk niet! Wij zullen jou in deze blog helemaal wegwijs maken in de wereld van websites, vertellen je waar je op moet letten en over de mogelijkheden die er allemaal zijn. Kortom, alles wat jij erover moet weten lees je in deze blog.

Online websitemakers

Er zijn tegenwoordig een hoop online websitemakers waarmee je zelf een website kunt ontwerpen en online zetten. Dat zorgt er wellicht voor dat je in het dilemma komt: zelf maken of uitbesteden?

Wat zijn jouw verwachtingen voor jouw website?

Wij als webbureau zijn natuurlijk wellicht een beetje partijdig in die keuze, maar we moeten wel toegeven dat het niet onmogelijk is om zelf een website te maken. Je moet je alleen goed bedenken wat jouw verwachtingen zijn voor jouw website en of het haalbaar is om dit zelf te doen. Ook jouw concurrenten moet je niet vergeten in deze keuze. Als zij een hele goede en professionele website hebben, moet je daar wel tegenop kunnen boksen. Ga je dat zelf waar kunnen maken, of kan je dan toch beter een website laten maken door een externe partij?

Wil je meer dan een wat simpelere website die dient als online visitekaartje, dan raden we jou zeker aan om te gaan voor het laten maken van jouw website. Simpelweg omdat een webbureau daar de specialisten voor in huis heeft. Zij kunnen de website geheel naar wens maken en zorgen ervoor dat jouw website de bezoekers vast kan houden.

Wil je tijd of geld investeren in jouw website?

Wellicht denk je eraan om zelf met een website aan de slag te gaan om kosten te besparen. Maar bedenk wel dat er een hele hoop tijd gaat zitten in het maken van een professionele website. Dus ga je voor tijdsbesparing en laat je een goede professionele website maken? Of ga je zelf aan de slag en investeer je er een hoop tijd in?

Je website laten onderhouden

Een website moet na het laten maken ook onderhouden worden om deze up-to-date en veilig te houden. Dat is redelijk eenvoudig zelf te doen, maar is ook uit te besteden als je er niet zelf mee aan de slag wil.

Bij Monkey Vision kun je een maandelijks onderhoudspakket afsluiten. Wanneer je hier gebruik van maakt onderhouden wij voor jou jouw website. Wij controleren de website wekelijks om er zeker van te zijn dat er geen problemen zullen ontstaan. Daarmee zorgen wij ervoor dat jouw website veilig en snel ik. Daarnaast zorgen wij ervoor dat jouw website goed beveiligd is. Je hoeft je geen zorgen te maken over mogelijke aanvallen van hackers. Mocht het toch voorkomen dat jouw website gehackt wordt, dan zorgen wij ervoor dat deze weer helemaal hersteld wordt.

Naast deze standaard onderhoudswerkzaakheden, geven we jou maandelijks een rapportage van alles wat we voor jouw website gedaan hebben. Loop je toch eens tegen problemen aan? Dan zijn wij altijd bereikbaar voor al jouw vragen en problemen. Neem dan gerust contact met ons op.

 professionele website laten maken zelf of uitbesteden?

Waar moet je op letten?

Okay, je hebt de knoop doorgehakt of je zelf een website gaat maken of dat je deze laat maken. Dan het volgende: waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij het (laten) maken van een professionele website? Of anders gezegd: waar moet jouw website aan gaan voldoen?

Het is heel belangrijk dat de leesbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en aantrekkelijkheid van jouw website goed is. Jouw doelgroep moet namelijk gemakkelijk gebruik kunnen maken van jouw website en moet jouw website ook leuk en mooi vinden. Voldoet jouw website hier niet aan, dan zal jouw doelgroep weer omdraaien nadat ze op jouw website terecht zijn gekomen.

Er zijn 10 elementen die bijdragen aan deze aspecten. Dit is waar je goed op moet letten bij het laten maken van een professionele website:

 1. Laat ook een huisstijl en logo maken

Een huisstijl met een goed logo zorgt ervoor dat jouw merk herkenbaar wordt voor de doelgroep. Het laat zien wie jij als merk bent en moet ook verder doorgezet worden dan alleen op jouw website. Neem dit dus ook mee in alle andere uitingen, zoals op social media.

Nog op zoek naar een partij die voor jou een logo en huisstijl kan maken? Onze vrienden van Heroes & Weirdos zijn hier steengoed is!

 1. Zorg voor en sterke intro met slogan en missie

De introductietekst is het eerste stukje tekst dat bovenin op jouw website te lezen is. Met dit stukje tekst kun je jouw websitebezoekers meteen laten zien wie je bent en waar je voor staat. Het is dan wel belangrijk dat de kop van de tekst de lezer aanspreekt, er een goede slogan in zit en dat jouw merk en de missie van het merk duidelijk worden overgebracht.

 1. Gebruik call-to-actions

Je hebt een doel met jouw website. Uiteraard is dat deels dat je kunt laten zien wie je bent, maar je wilt vooral dat er conversie optreedt. Daar bedoelen we mee dat je natuurlijk wil dat de lezers iets van jou kopen, een dienst afnemen of contact met jou opnemen.

Een call-to-action helpt bij het verkrijgen van deze conversies. Het is spoort de lezer aan om over te gaan op een gewenste actie. Denk hierbij een duidelijke knoppen en helder teksten zoals: lees hier meer of word nu lid. Het laten opvallen van jouw call-to-actions doe je door het gebruiken van goede teksten en opvallende kleuren.

 1. Gebruik sterk kleurgebruik

Goed kleur gebruik is misschien belangrijker bij het laten maken van een professionele website dan je denkt. Kleuren kunnen er namelijk voor zorgen dat jouw website beter leesbaar is. Daarbij kan het ook bijdragen aan de aantrekkelijkheid van een knop; wat dus de call-to-action verbetert. Er zijn dan ook vele onderzoeken gedaan naar de effecten van kleuren. Kom je daar zelf niet helemaal uit? Onze webdesigners kunnen jou hier goed bij helpen!

 1. Zorg voor een goede navigatie

Het is heel belangrijk dat jouw website goed in elkaar zit en dat deze ook gemakkelijk te navigeren is. Jouw menu moet zichtbaar zijn en op een duidelijke plek staan, bovenaan jouw website. Daarnaast is het ook belangrijk dat de pagina’s op jouw website en de paginatitels zo zijn gemaakt dat de bezoekers weten waar ze naartoe moeten en welke informatie er op een pagina te vinden is.

Wanneer je een professionele website laat maken zal hier direct rekening mee worden gehouden. Ga je zelf aan de slag? Dan is het een puntje om goed in de gaten te houden tijdens het maken van de website.

 1. Kies passende foto’s en/of illustraties

Om jouw website en de teksten erop aantrekkelijker te maken, moet je gebruik maken van foto’s en illustraties. Het is dan wel verstandig om niet alleen maar foto’s te gebruiken die mooi zijn, maar dat ze aansluiten op jouw merk en boodschap. Zo zou een foto’s van een lieve puppy hier heel leuk zijn, maar het zegt natuurlijk niets over Monkey Vision of de informatie uit deze blog. Niet aan te raden dus.

Voor goede foto’s kun je gebruik maken van een online-fotobank (stockfoto’s) of foto’s laten maken door een fotograaf. Door zelf foto’s te laten maken, creëer je meteen een persoonlijke touch aan jouw website en content. Passen illustraties goed bij jouw merk? Dan kunnen die ook zeker gebruikt worden.

professionele website laten maken foto's laten maken

 1. Bewijs je kracht: prijzen en testimonials

De bezoekers van jouw website zijn tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk overtuigd. Ze zien graag bewijs voor datgene wat je belooft te doen. Ben je in het bezit van belangrijke certificaten? Laat deze dan ook zien op jouw website. Het geeft jouw website gelijk een professionele uitstraling.

Reviews van klanten kunnen hier ook aan bijdragen. Potentiële klanten horen graag van anderen wat zij vinden van producten en diensten en zullen hun keuze daar ook op afstemmen. Vraag jouw klanten dus zeker om eens een mooie review achter te laten. Hoe het precies werkt met reviews en het verkrijgen ervan, kun je lezen in de blog die twee van onze online marketeers hebben geschreven voor Frankwatching. Deze lees je hier.

 1. Kies een aansluitend lettertype

Dit punt sluit deels aan bij die over de huisstijl, maar is ontzettend belangrijk voor de leesbaarheid van jouw website. Bij het kiezen van een lettertype moet je ervoor zorgen dat deze bij jouw huisstijl en logo past, maar dat deze ook gemakkelijk te lezen is. Wanneer jouw websitebezoekers heel hard hun best moeten doen om te zien wat er geschreven staat, zullen ze de website verlaten. Ga voor het lettertype van de teksten voor simpel en strak.

 1. Geef informatie over producten/diensten en het team

Wanneer je een professionele website gaat laten maken, heb je hoogst waarschijnlijk een dienst of product dat je wilt verkopen. Vertel jouw websitebezoekers hier ook over. Geef ze informatie over wat het inhoudt, wat de voordelen zijn en wat de prijs ervan is. En om jouw merk nog aantrekkelijker te maken, vertel wat over het merk en de mensen erachter. Mensen vinden het vaak leuk om wat meer te weten over een bedrijf.

 1. Geef contactmogelijkheden

Toon jouw contactgegevens! Dit is wellicht een van de belangrijkste van deze 10 punten. Je moet jouw websitebezoekers de optie geven om contact met jou op te nemen. Zet jouw telefoonnummer en e-mailadres op de homepage, onderaan de site en op een contactpagina. Toon bij voorkeur ook het adres. Wil je het jouw potentiële klanten nog gemakkelijker maken om contact op te nemen? Laat dan een contactformulier op jouw professionele website maken.

Wat zijn de mogelijkheden bij Monkey Vision?

Dan komt nu het volgende punt: wat is er allemaal mogelijk voor een website? Je wilt natuurlijk dat jouw website eruit springt en mooier en beter is dan die van de concurrenten, maar hoe?

Bij Monkey Vision hebben we veel mogelijkheden, zowel in het ontwerp en de functionaliteiten van de website, als in alles wat er verder bij komt kijken. De mogelijkheden die we hebben bij Monkey Vision:

mogelijkheden bij Monkey Vision

 • Een (professionele) website laten maken

Wanneer je bij Monkey Vision jouw professionele website laat maken, werken we daar gezamenlijk aan totdat de website helemaal perfect is. Met vele sites op de teller hebben wij flink wat ervaring op mogen doen om ervoor te zorgen dat jouw website helemaal naar wens is.

 • Een webshop laten maken

Wil je jouw producten direct vanaf het internet verkopen? Dan is een webshop een must. Bij Monkey Vision hebben we al vele effectieve webshops mogen maken, zo weten wij precies de juiste technieken toe te passen. Wij zorgen er bijvoorbeeld voor dat alle benodigde betaalmethoden zijn gekoppeld en dat de webshop optimaal werkt.

 • Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Een professionele website laten maken is de eerste stap, maar vervolgens moet jouw doelgroep jouw website ook weten te vinden. Door middel van zoekmachine optimalisatie zorg je ervoor dat jouw website beter vindbaar is in Google. Hoe beter je zoekmachine optimalisatie toepast hoe groter de kans is dat je hoog in Google komt. En dat is nuttig, want bedenk maar eens hoe je zelf gebruik maakt van Google; waarschijnlijk kijk je niet veel verder dan de eerste pagina met zoekresultaten.

 • WordPress onderhoud

Hier hebben we het al eerder over gehad. Het is onwijs belangrijk om jouw professionele website ook te onderhouden, nadat je deze hebt laten maken. Het zorgt ervoor dat jouw website veilig en up-to-date blijft. Geef je het onderhoud liever uit handen? Lees hier dan meer over ons onderhoudspakket.

 • Linkbuilding

Linkbuilding draagt bij aan het verkrijgen van een hogere positie in Google. Het is nog een stapje extra naast het optimaliseren van jouw website en het plaatsen van content.  Linkbuilding is het actief plaatsen van relevante links naar jouw website en dragen bij aan het verhogen van de autoriteit van jouw website. Hoe hoger de autoriteit, hoe beter Google begrijpt dat jouw website een goede bijdrage is binnen bepaalde thema’s.

Je kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met linkbuilding, maar je kunt het ook uitbesteden. Bij Monkey Vision hebben een enthousiast marketingteam dat daar graag mee aan de slag gaat voor jou!

 • Hosting en domeinnaam

Jouw website kan niet zomaar online gaan, je moet deze laten hosten. Hostingpartijen bieden jou ruimte voor het opslaan van informatie, afbeeldingen en andere inhoud van jouw website. Een goede hosting omgeving zorgt ervoor dat jouw website optimaal bereikbaar is. Elke website heeft natuurlijk ook een unieke domeinnaam nodig, het adres waarop jouw website te bereiken is. Bij Monkey Vision kun je naast het laten maken van een professionele website ook jouw domeinnaam laten registreren en de website laten hosten.

Hoelang duurt het?

Is alles nu duidelijk voor je? Heb je een idee van wat je allemaal zou willen voor jouw website? Dan wil je waarschijnlijk ook wel weten hoe lang het duurt voordat jouw professionele website online kan. We zullen je een kort inzicht geven van de planning voor het laten maken van een professionele website. Dit duurt gemiddeld 9 weken, maar daar moeten we wel duidelijk bij vermelden dat er veel variabelen zijn die hier invloed op hebben.

website-laten-maken-planning

De voorbereidingen

Voordat we voor jou aan de slag kunnen met het maken van een website, hebben we een aantal dingen van jou nodig. We zullen je van tevoren vragen om benodigde gegevens en content, zoal afbeeldingen en teksten. Zodra we dat binnen hebben, kunnen onze webbouwers aan de slag.

Aan de slag (week 1-2)

Nadat de voorbereiding achter de rug is, gaat een webbouwer van Monkey Vision aan de slag. Binnen twee weken bouwt hij/zij een homepagina en een aantal andere belangrijke pagina’s, om een goed beeld te geven van het ontwerp.

Feedback (week 3)

Na het opzetten van de homepagina en belangrijkste pagina’s, is er tijd en ruimte om hier feedback op te geven. We horen graag jouw feedback op de eerste pagina’s, zodat we vervolgens zo goed mogelijk de rest de website geheel naar wens kunnen maken.

Weer verder aan de slag (week 4-6)

Na het ontvangen van de feedback gaat onze webbouwer weer verder met jouw website. Na drie weken is er een eindversie van de website en zijn alle gevraagde pagina’s gemaakt. Voordat we de professionele website die je hebt laten maken ook echt online gaat, vragen we nogmaals wat feedback van jou.

Feedback (week 7)

Dit is in principe het laatste feedback moment dat wij standaard inplannen bij het laten maken van een website.

Eindversie (week 8-9)

In de laatste twee weken worden de puntjes op de i gezet en wordt de website klaar gemaakt om live te gaan. Hier plannen we twee weken voor om ervoor te zorgen dat alle feedback verwerkt kan worden en de website helemaal naar wens is.

Wil je een website bij Monkey Vision?

Op onze website geven we veel informatie over de verschillende opties en mogelijkheden die je bij ons hebt. Heb je vragen of wil je graag aan de slag?

Neem dan contact met ons op. Dan helpen we jou graag verder!