Skip to main content

Wil jij een nieuwe website laten maken in Nijmegen? Of heb jij al een website, maar wil je die bij een andere hostingpartij onderbrengen? Dat kan bij Monkey Vision! Want, wij maken, hosten en onderhouden websites.

Websites vallen of staan bij een goede fundering. Een belangrijk onderdeel van deze fundering is een veilige betrouwbare hosting. Wat is hosting nu precies? En waarom is dit dan zo belangrijk? Wij vertellen je er alles over in deze blog!

Wil jij een website laten maken in Nijmegen die wordt voorzien van veilige hosting? Dan moet je bij webdesignbureau Monkey Vision wezen. Neem contact op en laat ons weten wat je nodig hebt!

Wat is “hosting”?

Webhosting betekent dat er ruimte wordt aangeboden voor het opslaan van inhoud die toegankelijk is via een website. Jij wilt natuurlijk dat deze snel en veilig is: daarom wordt er door hostingbedrijven zorg voor gedragen.

Jij brengt jouw website onder bij zo’n bedrijf en zij doen in principe de rest. In principe, omdat het natuurlijk wel een verschil is wat elk hostingbedrijf voor je doet. Goedkoop kan vaak duurkoop betekenen in dit geval, want je kunt je afvragen wat 1 euro hosting nu echt voor je kan bewerkstelligen…

Over prijzen en wat je mag verwachten (volgens ons) binnen een hostingpakket, lees je verderop in deze blog!

Domeinnaam en hosting: claimen en verhuizen

Domein en hosting: mensen halen het nogal eens door elkaar! De domeinnaam is de URL (monkeyvision.nl) en het adres waaronder mensen jouw website op internet kunnen vinden. Deze domeinnaam staat nog los van hosting: je kunt deze naam namelijk ook registreren zonder hostingpakket. Dan is deze naam van jou, maar zet je er nog niks op.

Je kunt dit in principe alvast op eigen houtje doen. Want, als jij een bepaalde domeinnaam voor ogen hebt en hij is nog vrij, kun je hem het beste zo snel mogelijk claimen! Daarna kun je op zoek naar een geschikte websitebouwer en hostingpartij. Als zij de domeinnaam vervolgens bij zichzelf willen onderbrengen, dan kan deze domeinnaam vanaf jouw huidige domeinbeheerder gewoon verhuisd worden. Je kunt dan meestal een code of token aanvragen, waarna deze wordt verhuisd.

Hostingprijzen

Wanneer je een website wil laten maken in Nijmegen en je hebt op voorhand jouw domeinnaam geclaimd, ga je op zoek naar een webdesignbureau met hosting. Je zult tijdens deze zoektocht zien dat je zien dat er vele opties zijn! Veel bedrijven bieden hosting aan, waarbij de prijzen nogal uiteenlopen. Hoe weet je wat de juiste partij is?

Ook in dit geval kan goedkoop duurkoop zijn. Je wilt kiezen voor een hostingpartij die niet alleen jouw website kan onderbrengen, maar ook regelmatig updates maakt, onderhoud verricht, gebruikmaakt van diverse servers en regelmatig controles uitvoert. Daarbij is het natuurlijk superhandig als je bij deze partij ook jouw website laat maken. Zo heb je alles onder één dak! Als er dan iets met jouw website is, of je hebt een specifieke vraag, kun je altijd bij dezelfde partij terecht.

Snelheid en veiligheid: over servers en hackers

Bij jouw hosting zijn snelheid en veiligheid de belangrijkste thema´s. Wanneer je kiest voor een goedkope partij die meerdere websites bijvoorbeeld onder 1 server zet, zul je geen snelheid hoeven te verwachten. Bij Monkey Vision verdelen we onze websites over drie servers, waardoor wij onze klanten snelheid kunnen garanderen.

Daarnaast is beveiliging een belangrijk onderwerp. Je wilt natuurlijk niet dat jouw website gehackt wordt of andere veiligheidsproblemen ondervindt. Soms kiezen mensen toch voor goedkope hosting met weinig beveiligingszekerheid, want: ¨Waarom zou iemand mij willen hacken?¨ Toch gebeurt dit vaker dan je denkt. Concurrenten kunnen niet blij zijn met jouw succes en zo een hack plannen.

Als we het hebben over veiligheid hebben we het ook niet alleen over die van jouw bedrijf, maar ook jouw klanten. Hackers hoeven het namelijk niet per se op jou of jouw bedrijf gemunt te hebben, maar kunnen door middel van een hack wel gegevens van jouw klanten verzamelen.

Betrouwbare hosting door Monkey Vision

Bij Monkey Vision maken we gebruik van een compleet ingerichte WordPress-hostingomgeving. Door middel van deze omgeving (die wij onderbrengen op drie verschillende locaties) zorgen wij dat jouw website optimaal bereikbaar is. Deze website kunnen wij voor je maken, waarbij wij daarnaast ook een onderhoudspakket aanbieden. Zo nemen wij alles wat komt kijken bij een website voor je uit handen.

Wij zorgen dat jouw website snel laadt en bovendien verzorgen wij dagelijks nieuwe backups. Wij doen er alles aan om jouw website goed te laten presteren en goed gevonden wordt in Google.

Monkey Vision biedt een hostingpakket vanaf 10 euro per maand. Is hosting niet genoeg voor jou en wil je ook WordPress-onderhoud voor jouw nieuwe website? Vanaf 25 euro per maand is jouw website helemaal gedekt.

Website laten maken in Nijmegen

Op zoek naar een veilige hostingpartij? Website laten maken in Nijmegen? Bij Monkey Vision nemen we alle zaken die bij jouw website komen kijken compleet uit handen! Ben jij er helemaal klaar voor? Start een project en wij nemen snel contact met je op.