Skip to main content

Social media & marketing blijven een ultieme combinatie. Social media is namelijk de ultieme marketing tool! Want, het is mooi als jij een nieuwe webshop of website hebt laten maken… Maar hoe krijg je de mensen daar?

Monkey Vision - socialmedia marketing 2020 2048x1365 1Daar zet je dus marketing voor in. Social media is een laagdrempelige, maar ook zeer effectieve manier om dit te verwezenlijken.

Waarom is het laagdrempelig? Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen wel social media (dus ook jouw doelgroep) en bovendien kan je het gratis gebruiken. Kán, want je kunt hier natuurlijk ook op adverteren. Zo zorg je dat jouw advertenties bij jouw exacte doelgroep op het schermpje in hun handpalm terechtkomt.

Wat is nieuw in social media

We hebben al vaker geschreven over effectief gebruik van social media en over de social media kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt. In deze blog bespreken we onze favoriete en de meest populaire social media kanalen van 2022.

Dat zijn:

  • LinkedIn: We vertellen je meer over de LinkedIn Insight Tag en LinkedIn Stories.
  • Facebook: Ondanks dat er gebruikers weg zijn gegaan, blijft Facebook razend populair.
  • Instagram: Instagram blijft het ultieme social media kanaal om jouw creativiteit te tonen.
  • TikTok: TikTok is in 2022 on fire.

social media marketing 2022LinkedIn: LinkedIn Insight Tag en Stories

LinkedIn blijft populair onder bedrijven. Opvallend is dat het aantal volgers van grote organisaties dit jaar iets terugliep, terwijl dit voor kleine organisaties juist is gestegen.

De succesformule voor social media marketing voor LinkedIn blijft authentieke relevante content. Dit kan jou een boost in bereik geven en helpen betrokkenheid te creëren.

Als jij je in LinkedIn wilt richten op betaalde campagnes, maak je tegenwoordig gebruik van de LinkedIn Insight Tag. Dit is een scriptje dat op de achtergrond van jouw website draait dat je helpt bij retargeting-campagnes.

Meer weten over welke content goed werkt op LinkedIn? Bekijk dan onderstaande video.

Scriptjes? Retargeting-campagnes? Klinkt dit je allemaal wat te ingewikkeld? Laat jouw social media marketing dan uitvoeren door Monkey Vision. Wij nemen dit graag voor je uit handen en kunnen je in heldere taal piekfijn uitleggen wat we voor je kunnen doen!

Facebook: Blijvend populair

Door velen werd verwacht dat Facebook veel populariteit zou verliezen of zelfs onderuit zou gaan. Maar dat gebeurde niet.

Ondanks dat ze veel onder vuur hebben gelegen en er gebruikers zijn weggegaan, blijft het goed gaan met Facebook. Facebook blijft een must, ook in 2022.

Heb jij al een Facebook marketing strategie? Of wil jij meer rendement halen uit je Facebook activiteiten? Bekijk dan onderstaande video!

Instagram: Creativiteit en activistisch

Instagram is geschikt voor de meest creatieve en activistische posts. Natuurlijk stond Instagram al bekend als het ideale social media platform om creatieve uitingen te delen, maar door de komst van Covid-19 en de Black Lives Matter-beweging, werd deze creativiteit steeds meer geuit.

Direct aan de slag met Instagram marketing? Check onderstaande tips!

Voor jouw social media marketing is Instagram ideaal om toffe en gekke campagnes te delen en zo jouw populariteit te doen stijgen. Benieuwd hoe Monkey Vision jouw social media marketing vorm zou geven? Vraag het ons en neem contact op.

TikTok: Van on fire naar onder vuur

TikTok is razend populair! Jongeren zijn hier vooral te vinden voor de creatieve filmpjes die ze zelf kunnen maken en bekijken.

Dansvideo‘s, make-up tutorials en andere creatieve uitingen: je zet het allemaal in een TikTok-filmpje van een paar seconden! Bedrijven maken er al slim gebruik van door bijvoorbeeld influencers in te zetten voor hun social media marketing, maar het soms ook binnen het bedrijf te implementeren. Er zijn bedrijven waar je kunt solliciteren door middel van een TikTok-filmpje!

Viraal gaan op TikTok? Leer hoe in onderstaande video!

Social media marketing uitbesteden

Wil je jouw social media marketing uitbesteden? Goed idee! Bij Monkey Vision kunnen wij dit voor jou overnemen. Benieuwd hoe wij dit voor jouw bedrijf zouden doen?

Neem contact met ons op en wie weet zitten we binnenkort om onze tafel in Nijmegen!