Skip to main content

Door jouw website meertalig te maken, heeft het een vermogen om een veel groter publiek aan te kunnen. Je bereik is in potentie veel groter. Bezoekers blijven gemiddeld 2 keer langer op een website als de pagina’s in hun eigen taal beschikbaar zijn.

Daarnaast kopen negen van de tien consumenten alleen artikelen bij een website die in hun eigen taal beschikbaar is.
WordPress biedt genoeg plugins aan waarmee je jouw website tweetalig kunt maken. De voorkeur van Monkey Vision gaat uit naar WPML. Deze plugin kost zo’n €68,-. De WPML plugin biedt uitgebreide mogelijkheden voor het beheer van talen en het toewijzen van vertaaltaken aan content beheerders. Wij raden WPML aan om de volgende redenen.

  • De plugin bestaat al sinds 2007 en is altijd stabiel gebleven. De ontwikkelaars werken nauw samen met andere plugin- en thema ontwikkelaars om te zorgen dat de plugin altijd goed te combineren is.
  • Met WPML kun je voor elke taal de SEO instellen. De vertalingen worden getoond in hun unieke URLs en je kunt verschillende talen in verschillende domeinen zetten.
  • Met WPML en WooCommerce is het geen probleem om meertalige e-commerce sites te laten draaien. Je beheert al je producten op één plek, terwijl je profiteert van een volledige vertaling en alle valuta die je nodig hebt.

Er komt veel kijken bij het meertalig maken van jouw WordPress website. Er moet nagedacht worden wie de vertalingen gaat uitvoeren en hoe deze vertalingen aangeleverd en ingevoerd worden. Monkey Vision biedt het eenmalig mogelijk maken van meertaligheid en het koppelen van één taal voor €250,-.