Skip to main content

Logo veranderen of toevoegen in Salient

Deze How To laat je je logo op je eigen site veranderen of toevoegen. Heb je naar aanleiding van deze How To nog vragen, laat ons dat dan weten.

1. Ga naar de instellingen voor je Salient Thema
Monkey Vision - how to logo 1

2. Klik vervolgens op Header Navigation. Je ziet nu aan de rechterkant ‘Logo & General Styling’ staan.
Monkey Vision - how to logo 2 2

3. Staat de optie ‘Use Image for Logo’ uit? Zet deze dan nu aan.

4. Je kunt nu je logo uploaden of veranderen. Doe dit door op de knop ‘upload’ te klikken
LET OP: Om je logo scherp te houden op schermen met een hoge resolutie, is het belangrijk dat je 2 versies van hetzelfde logo hebt om te uploaden. Het logo van de ‘normale’ grootte, en het logo precies 2x zo groot. Heb je een vormgever die jouw logo heeft gemaakt, vraag hier naar.
Monkey Vision - how to logo 3

5. Er opent zich nu een nieuw venster met 2 tabbladen: bestanden uploaden, en mediabibliotheek. Standaard zie je de inhoud van het tabblad ‘mediabibliotheek’.

6. Staat je nieuwe logo al in de mediabibliotheek, klik hier dan op, en klik vervolgens op selecteren.

7. Staat je nieuwe logo nog niet in de mediabibliotheek, klik dan op het tabblad ‘bestanden uploaden’, zoek het logo (zowel het normale formaat als 2x zo groot) op in je eigen bestanden op je computer, en voeg deze toe. Volg vervolgens 6.

8. Wanneer je het logo hebt geselecteerd, ga je terug naar het scherm waar je vandaan kwam. Sla je wijzigingen op, en kijk op je site of alles naar wens is.

9. Standaard wordt op je website het logo op originele grootte toegevoegd. Wil je dit veranderen, dan kan dat door een waarde in te vullen bij ‘Logo Height’. Je kunt hier zelf een beetje mee experimenteren.

Monkey Vision - Monkey Vision logo dark

Logo ZONDER een getal bij Logo Height

Monkey Vision - Monkey Vision logo dark

Logo MET het getal 100 bij Logo Height