Skip to main content

Moet je smartphone gerepareerd worden? Wil je een website in Nijmegen laten maken? Heb je problemen met je wifi? Moderne problemen vragen om moderne oplossingen. Waar je dertig jaar geleden bij een probleem de telefoongids tevoorschijn haalde om een technicus te zoeken, los je tegenwoordig simpelweg je problemen op door Google erbij te pakken. Je typt simpelweg “website laten maken in Nijmegen” en de suggesties staan al paraat!

Maar hoe vindt Google zo gemakkelijk websitebouwers bij jou in de buurt? Het antwoord: Google My Business (of Google Mijn bedrijf). Webdesigners in Nijmegen (of jouw regio) maken een profiel in Google met daarin hun gegevens:

  • adres
  • openingstijden
  • telefoonnummer
  • website
  • en andere relevante informatie

Jouw klanten maken zeer waarschijnlijk al veelvuldig gebruik van Google om diensten en producten te vinden en bedrijven te bereiken. Daarom is Google Mijn Bedrijf een essentiële SEO-tool voor vandaag. De tool zorgt dat je in contact staat met klanten die op zoek zijn naar jouw product of dienst. Meer weten over Google My Business en hoe je jouw vermelding optimaliseert? We vertellen je er alles over in deze blog!

Wil je hulp met het opzetten van jouw Google My Business en wil je een website laten maken in Nijmegen? Monkey Vision helpt je graag!

Wat betekent Google My Business voor jouw bedrijf?

Google My Business, of Google Mijn Bedrijf, helpt jouw potentiële klanten sneller aan relevante informatie over jou: zoals openingstijden, telefoonnummer of jouw website-URL.

Google biedt bedrijven met deze tool de mogelijkheid om rechtstreeks met (potentiële) klanten te communiceren en stelt ze in staat om te bepalen hoe klanten hun bedrijf zoeken.

Wanneer je deze  tool hebt ingesteld (en dat is gratis!), is het zaak om deze te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten, zodat je er nog meer uit kan halen.

Benieuwd hoe je jouw Google My Business kunt optimaliseren? Wij geven je in deze blog een paar handige tips die jouw vermelding van een mwah naar een WOW maken! Heb jij meer interesse in een WOW website laten maken in Nijmegen? Dat kan ook! Neem contact op met Monkey Vision en wij helpen je aan een toffe website.

# 1: Zorg voor correcte informatie

Zorg dat jouw profiel is voorzien van de juiste informatie en controleer zo nu en dan of het nog up-to-date is. Ben je dicht tijdens de paasdagen, Pinksteren, Bevrijdingsdag of andere feestdagen? Zet het op je Google My Business!

Bij jouw Google My Business-vermelding is ook een link voor klanten om een “bewerking voor te stellen”. Klanten kunnen door middel van deze link live bewerkingen aanbrengen in jouw vermelding. En dat is meteen nog een reden om regelmatig jouw informatie te controleren: je wilt geen klanten verliezen omdat iemand anders hier een verkeerde wijziging in heeft aangebracht.

Google claimt altijd een e-mail te verzenden naar de eigenaar wanneer er wijzigingen zijn aangebracht, maar dit gaat helaas wel eens mis. Houd het dus zelf in de hand door regelmatig te controleren!

# 2: Schrijf een goede bedrijfsomschrijving

Jij weet precies wat jouw bedrijf doet, voor wie het bestemd is en hoe onderscheidend het is. Deel deze informatie met zoekers in jouw bedrijfsomschrijving. Maak er een positief verhaal van, maar wees vooral niet te opdringerig of arrogant. Vertel vooral hoe fantastisch jouw bedrijf is, maar je wilt mensen wel met een realistisch verhaal overtuigen. Richt je bijvoorbeeld op je missie en een stukje geschiedenis. Je kunt niet teveel uitwijken: je hebt maximaal 750 tekens.

Ben jij een starter en vind je het nog lastig om jouw bedrijfsidentiteit te omschrijven? Monkey Vision helpt je! Als je door ons jouw website laat maken in Nijmegen, kunnen we je helpen bij het formuleren van jouw bedrijfsidentiteit en marketingstrategie.

# 3: Voeg foto’s toe

Mensen kijken graag plaatjes. Punt. Vermeldingen met afbeeldingen trekken eerder de aandacht dan vermeldingen zonder. Voeg daarom foto’s toe aan jouw profiel. Dit kan van alles zijn: jouw team, bedrijfspand, producten, etc. Foto’s zorgen dat mensen eerder op jouw vermelding klikken dan een vermelding zonder foto’s.

# 4: Reviews omarmen en erop reageren

Zorg dat (tevreden) klanten hun ervaring met jouw bedrijf kunnen delen via jouw Google My Business. Spoor klanten aan om dit te doen en bedank ze voor hun positieve reactie als ze iets hebben achtergelaten.

Heb je een minder positieve reactie? Reageer professioneel en bied de kans om er bijvoorbeeld telefonisch nader over te praten. Zo heb je een positieve interactie met een negatieve recensie, wat ook goed kan overkomen op nieuwe potentiële klanten.

# 5: Gebruik Google My Business Posts

Trek de aandacht van klanten met Posts. Dit is te gebruiken als een soort kleine advertentie, die aan jouw informatie is gekoppeld. Je kunt hier bijvoorbeeld een evenement, blogbericht of product promoten.

Is een product promoten in een Post lang niet genoeg voor jou en wil je graag een website laten maken in Nijmegen met webshop? Dat kan! Monkey Vision helpt je graag.

Benieuwd waar je aan moet denken bij het verkopen van producten? Lees het in onze blog Winkel of webshop? Kies altijd voor technologie!

Website laten maken in Nijmegen

Je leest het: Google My Business is een supertool die je als bedrijf anno 2020 zeker moet gebruiken! Had je er al een? Zorg dan dat je hem bijwerkt met up-to-date openingstijden, foto’s, een nieuwe omschrijving of plaats een Post.

We willen wel benadrukken dat een Google My Business-account het natuurlijk niet haalt bij een nieuwe website. Als je vindbaar wilt zijn op internet en jouw bedrijf online wilt presenteren, blijft een website van belang. Wil jij een website laten maken in Nijmegen? Monkey Vision helpt je aan een modern gebruiksvriendelijk design, geoptimaliseerd voor de zoekmachine.