Skip to main content

Het is de nieuwe norm geworden: thuiswerken! Een paar maanden geleden dacht je misschien nog dat het voor eventjes zou zijn, maar de meeste mensen werken nog steeds thuis of gaan in roosters enkele dagen in de week naar kantoor. Heb jij een webshop laten maken en ben jij een webwinkelier? Dan was je misschien al gewend aan thuiswerken! Ben jij nog geen webwinkelier, maar zit je er sinds Corona over na te denken? Dan kun je een webshop laten maken bij Monkey Vision!

Nieuwe inzichten: webshop laten maken

Als jij het fijn vindt om thuis te werken, kan dit je tot nieuwe inzichten brengen. Want, wat kun je nog meer vanuit huis doen? Zo zou je bijvoorbeeld een webshop kunnen laten maken voor je bedrijf!

  • Dienstverlening – Verleen jij een bepaalde service? Kijk welke producten je aansluitend op jouw service online zou kunnen verkopen!
  • Winkel – Heb jij een winkel? Verruim je assortiment en maak het landelijk beschikbaar door middel van een webshop laten maken!
  • Horeca – Heb jij een restaurant? Verkoop producten met jouw logo, of kenmerkende ingrediënten in jouw webshop!

Webshop laten maken en thuiswerken, hoe doe je dat?

Online winkelen is door corona nog groter geworden dan wat het al was, dus grijp je kans! Een webshop laten maken en thuiswerken, komt wel met wat tips en trics. Je moet je thuis goed kunnen concentreren, je tijd goed indelen en een aantal zaken op een rijtje hebben. Benieuwd naar onze tips als het gaat om de combinatie webshop laten maken en thuiswerken? Lees dan verder!

1. Creëer een prettige werkplek in huis

Heb jij een webshop laten maken en ga je thuiswerken? Creëer dan een prettige werkplek in huis. Waar moet zo’n prettige werkplek aan voldoen? Zorg ten eerste voor voldoende lichtinval. Uit onderzoek blijkt dat een werkruimte met veel natuurlijk licht de productiviteit bevordert.

Zorg daarnaast voor een goed beeldscherm en een fijne bureaustoel. Ga niet ineengedoken achter je laptop op een houten stoel zitten! Investeer in een goed scherm en goede stoel, of gebruik (tijdelijk) de spullen van je kantoor.

Over het aantal spullen op je bureau kunnen we niks eenduidig zeggen. Sommige mensen werken beter met een leeg en opgeruimd bureau, terwijl anderen juist hun spulletjes om zich heen hebben liggen en papieren/telefoon/naslagwerk op grijpafstand. Zorg echter wel dat je alles een beetje georganiseerd houdt: die spulletjes in een mandje of ander opbergsysteem ogen net even wat rustiger.

Verkoop jij jouw producten zelf vanuit huis? Dan is het al helemaal belangrijk om georganiseerd te werk te gaan. Maak handige schappen en deel jouw producten op een manier in, zodat je ze snel vindt en wanneer je hulp hebt anderen zij jou ook gemakkelijk kunnen helpen.

2. Optimale tijdsindeling

Heb jij een webshop laten maken en een prettige werkplek in huis gecreëerd? Dan is de volgende stap een optimale tijdsindeling!

Plan goed hoe jij elke dag te werk gaat en probeer hier een vaste routine in te krijgen. Wanneer check je jouw bestellingen? Wanneer beantwoord je e-mails? Hoe ga je om met inkomende telefoontjes? Het inpakken? Versturen? En wanneer neem je die welverdiende pauze? Allemaal zaken die je het beste volgens een vaste planning kan volbrengen, want anders zal het stressgehalte flink verhogen!

3. Webshop laten maken én automatiseren

Een oplossing voor een verbeterde tijdsindeling is automatisatie. Laat zoveel mogelijk zaken vanuit jouw webshop automatiseren en je zult beter kunnen plannen. Wat kun je bijvoorbeeld automatiseren? Denk aan bevestigingsmails, facturen, pakbonnen en meer.

Heb je een webshop laten maken door Monkey Vision? Dan kijken wij waar jij het meest mee geholpen bent!

4. Prikkels? Weg ermee!

Het is tegenwoordig eigenlijk heel normaal om constant je telefoon te checken: heb je nog meldingen? E-mails? Heb je iets gemist op Instagram? Heb je een webshop laten maken en wil je echt productief werken, dan is het aan te raden die meldingen even uit te schakelen en anders met je telefoon om te gaan.

Leg je telefoon dus wat vaker weg (op een andere verdieping, of in de badkamer) en probeer je schermtijd iets te beperken. Zo kun je productiever werken, heb je minder prikkels en kun je het beantwoorden van telefoontjes en e-mails echt gaan plannen.

Heb je moeite om van je telefoon af te blijven? Dan zijn er apps die je hierbij kunnen helpen. Heb jij net een webshop laten maken en wil jij geen e-mails of telefoontjes mislopen? Kijk dan of iemand met office manager skills je kan helpen.

5. Trek kleren aan. Echte kleren.

Je hebt een webshop laten maken en werkt nu lekker thuis. Waarom zou je je aankleden? Die pyjama zit toch als gegoten! We snappen de verleiding, maar het is toch verstandig jouw kantooretiquette zoveel mogelijk te behouden en je gewoon aan te kleden voor je werk. Zo kom je sneller in de actieve mindset en zul je veel productiever aan het werk gaan.

6. Praat met andere webwinkeliers!

Het blijkt dat thuiswerkers en webwinkeliers zich wel eens eenzaam voelen, omdat ze niet veel andere mensen zien. Spreek daarom eens met een collega-ondernemer af om te sparren via Skype, Facetime of Google Hangouts. Zo leer je elkaar kennen, kun je elkaar inspireren en maak je het thuiswerken heel wat gezelliger!

Webshop laten maken

Klinkt thuiswerken en een webshop laten maken als iets voor jou? Neem dan contact op met Monkey Vision! Of je nu een webshop wil laten maken als aanvulling op jouw huidige bedrijf, of een nieuwe online business from scratch gaat starten: wij helpen iedere ondernemer graag bij een webshop laten maken!