Skip to main content

Je wilt een webshop beginnen. Maar voordat je aan de slag kan met verkopen, moet die webshop eerst nog gebouwd worden. Je kunt hier zelf mee aan de slag, maar je kan ook een webshop laten maken.

Het is belangrijk dat de webshop een goede uitstraling heeft en daardoor ook betrouwbaarheid uitstraalt naar jouw potentiële klanten. Een webshop die er onbetrouwbaar uitziet kan nou eenmaal mensen afschrikken. We vertellen je in deze blog wat meer over wat een webshop betrouwbaar maakt en hoe je een betrouwbare webshop kan laten maken/zelf maakt.

Wat zijn de ‘eisen’ voor een betrouwbare webshop?

De Consumentenbond licht winkelend Nederland goed in over betrouwbaarheid van webwinkels. Ze vertellen in verschillende artikels over nepwebwinkels, de regels van het online winkelen en geven verschillende tips waar de consument op kan letten. Als je een webshop wil laten maken, is het goed om je hier zelf ook in te verdiepen.

Aandachtspunten

Wij lichten kort een aantal punten van de Consumentenbond toe die belangrijk zijn voor een betrouwbare webshop.

  1. Zorg voor een goed webadres

Een vaag webadres of een webadres met letterlijk het product dat verkocht wordt erin, kan als minder betrouwbaar overkomen. Dit komt omdat criminelen vaak niet gebruikte domeinen overkopen, of met alleen de link al heel hoog in Google willen komen.

  1. Een goed logo

Een te simpel en niet onderscheidend logo kan ook een rode vlag zijn. Dit kan duiden op te weinig aandacht voor de webwinkel, en dus wellicht op een nepwebshop. Een goed logo is dus best belangrijk, en daarbij ook gewoon heel leuk. Je moet er als ondernemer zelf toch ook vaak tegenaan kijken en dan kun je maar beter tegen een superleuk logo aankijken toch?

Wij denken graag mee over een logo en jouw huisstijl. Onze vrienden en vriendinnen van Heroes & Weirdos zijn super goed in het maken van mega toffe logo’s en huisstijlen! Wanneer je een webshop wil laten maken kan deze huisstijl vervolgens omgezet worden naar een mooie en betrouwbare webwinkel.

  1. Foutloze teksten

Wanneer een tekst letterlijk wordt geknipt van een andere website, in Google Translate wordt gezet om te vertalen en vervolgens op een webshop wordt gebruikt, kan dit gebrekkige zinnen opleveren. Ook teksten met veel spelfouten zijn een teken van onbetrouwbaarheid. Zorg er dus voor dat de teksten goed en foutloos zijn!

Wil je een webshop laten maken en daarbij ook hulp krijgen bij de teksten? Onze copywriters kruipen graag achter hun toetsenbord om voor jou teksten te schrijven.

  1. Zorg voor meerdere en betrouwbare betaalmogelijkheden

Een ander kernmerk waar nepwebshops aan te herkennen zijn, zijn de betaalmogelijkheden. Vaak moet de consument een account aanmaken en betalen met creditcard.

Wanneer je jouw webshop laat maken bij Monkey Vision, zorgen wij ervoor dat je toegang hebt tot alle benodigde betaalmethoden, zoals iDeal.

  1. Sluit je aan bij keurmerken

Sluit je als webshopeigenaar aan bij keurmerken als Thuiswinkel Waarborg of het Webshop Keurmerk. Mocht een potentiële klant toch twijfelen, kan hij/zij dit gemakkelijk controleren bij deze organisaties. Better safe than sorry!

Zelf aan de slag of een webshop laten maken?

Okay, je wilt dus een webshop beginnen en je weet nu waar je op moeten letten bij het maken om deze betrouwbaar te maken. Dan de volgende stap: ga je zelf aan de slag of laat je het over aan een webbureau?

Wanneer je zelf heel goed overweg kan met WordPress en WooCommerce zou je zeker zelf aan de slag kunnen gaan. Krijg je het zelf niet voor elkaar om een professioneel ogende webwinkel te bouwen, waardoor deze ook een stuk minder betrouwbaar lijkt? Dan kun je beter een webshop laten maken. Wanneer je ervaren webdevelopers, designers en copywriters aan de slag laat gaan met jouw webshop, weet je zeker dat je er een krijgt die goed in elkaar zit en waar alles bij klopt. No red flags!

Andere voordelen van een webshop laten maken

Naast het feit dat de webwinkel goed in elkaar wordt gezet, helpen wij bij Monkey Vision ook bij de vindbaarheid en zorgen we dat de webwinkel op alle apparaten bruikbaar is. Op deze pagina vertellen wij je meer over onze diensten en de mogelijkheden.

Hulp nodig?

Heb je vragen of kunnen wij jou ergens bij helpen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag.