Website SEO

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is ongelooflijk belangrijk voor websites. Wanneer je jouw webpagina’s optimaliseert, inclusief de snelheid en andere technische factoren, maakt het jouw website zichtbaarder voor mensen die zoekwoorden invoeren die zijn gekoppeld aan jouw product of dienst via zoekmachines, zoals Google.

De uitgebreide algoritme-updates van Google maken dit lastig. En de best practices van vandaag hebben alles te maken met relevantie en intentie. Hoe weet je wat belangrijk is en wat niet? Wat zijn de tactieken van goede blogwebsites en wat wordt als “old-school” beschouwd? Hoe kunnen we het blijven onderhouden?

Als je van plan bent om over te stappen naar een nieuw design of een nieuwe website, moet je rekening houden met een aantal technische aandachtspunten waar niet elke webbouwer kaas van gegeten heeft.

Https of http?

Ten eerste, bepaal of je https of http wil gebruiken. In de meeste gevallen is het antwoord het eerste, aangezien dit ook een belangrijke rankingfactor is van Google. De vuistregel is dat als je ooit van plan bent om betalingen via jouw website te doen (bijvoorbeeld IDEAL), je ten minste een https-beveiliging nodig hebt.

Cannonical URL

Ook belangrijk om een canonical URL toe te voegen aan alle webpagina’s. Een canonical URL is de URL die de voorkeur geniet van een reeks pagina’s met vergelijkbare inhoud. Een veel voorkomend probleem van websites is dat 2 of meerdere pagina’s vrijwel identieke inhoud bevatten waardoor ze gezien worden als duplicate content. Een webdeveloper moet eraan worden herinnerd dat elk deel van de content toegankelijk is via slechts een landingspagina.

Websitesnelheid

Heel veel websitebouwers staan vaak onder druk en leveren een niet-zoekmachine vriendelijke broncode aan, die de paginasnelheid negatief beïnvloedt. Bij Monkey Vision houden we gelijk rekening met je laadsnelheid en zorgen ervoor dat bij de oplevering de website snel laadt.

Eveneens moet je een CMS tot je beschikking hebben, die snel meegaat met de algoritmes van Google. Google zijn algoritme blijft leren en veranderen. Jouw CMS moet flexibel genoeg zijn om snel grote veranderingen op jouw website aan te brengen. Wij, bij Monkey Vision, maken gebruik van WordPress. WordPress is het populairste CMS en is altijd up-to-date. Zo kun je snel en gemakkelijk content aanpassen en wijzigen, nieuwe webpagina’s aanmaken en afbeeldingen toevoegen.

Effectieve informatiearchitectuur

Het allerbelangrijkste van een goed geoptimaliseerde website is de interne architectuur van een website.

Een effectieve informatiearchitectuur is van cruciaal belang als je wilt dat zoekmachines jouw inhoud kunnen crawlen. Als crawlers geen toegang hebben tot de inhoud, dan kunnen ze deze niet goed rangschikken en kom je niet in de zoekresultaten voor. Vanuit een menselijk oogpunt is informatiearchitectuur belangrijk, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Waar mogelijk zou je moeten kijken om een ​​platte sitestructuur te maken die pagina’s niet dieper dan 4 klikken van de homepagina houdt. Dat stelt zoekmachines en bezoekers in staat om inhoud te vinden in zo min mogelijk klikken. Alvorens wij starten met het ontwerp van een website houden we rekening met de interne linkstructuur. Vanuit een SEO strategische opzet beginnen we met het ontwikkelen van jouw website.

Gebruik ook een zoekwoord- en concurrentonderzoek om te bepalen welke pagina’s je moet aanmaken. De manier waarop pagina’s moeten worden gegroepeerd en verbonden, moet echter gebruikersgericht zijn.

marketing-tools

Responsive design

Sinds 2016 heeft Google aangekondigd dat jouw website geïndexeerd wordt op basis van een Mobile First Index. Je rankings worden bepaald op basis van hoe je mobiel presteert en niet meer andersom. Sinds 2015 kwam het kantelpunt dat er meer mobiele zoekopdrachten waren dan desktop zoekopdrachten.

Daarom moet het doel op lange termijn zijn om een ​​naadloze en consistente gebruikerservaring op alle apparaten te creëren. In het belang van dit doel kan een responsive ontwerp helpen bij het creëren van een perfecte gebruikerservaring. Monkey Vision houdt hier rekening mee en weet wat wel en niet goed werkt.

Optimalisatie meta tags

De title tag van jouw webpagina is de eerste stap van een zoekmachine en bezoeker in het bepalen van de relevantie van jouw inhoud, dus het opnemen van een zoekwoord in de title tag is van cruciaal belang. 

Google heeft een aantal basistechnieken die we ten alle tijden uitvoeren. Een goede SEO basis zorgt ervoor dat je website al gelijk goed vindbaar is. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat jouw zoekwoord in de eerste 100 leestekens staat van de eerste alinea. Tevens zorgen we ervoor dat jouw title tags en meta descriptions zoekmachinevriendelijk zijn.

Als internetbureau hebben we veel ervaring in het ontwikkelen van websites, maar zijn we SEO-technisch ook erg goed onderlegd. Als je een website of webshop laat maken door Monkey Vision, dan heb je niet alleen een website die er qua design goed uitziet, maar die SEO-technisch jou de solide basis biedt om goed gevonden te worden in Google. We houden ook rekening met:

  • Header-tags: Wat is een header tag? Header tags geven aan wat de titel (h1) en tussenkoppen (h2 t/m h6) zijn op een webpagina. De header tag is niet alleen zeer belangrijk voor de zoekmachines, maar ook voor de leesbaarheid van de teksten op je website.
  • URL’s: Zoekmachine kijken ook naar hoe jouw URL’s eruitzien. Een zoekmachinevriendelijke URL is erg belangrijk. Tevens geven we je interne linkstructuur ook een goede URL-structuur mee.
  • Afbeeldingen geven we een ALT-tekst mee en worden geoptimaliseerd voor de paginasnelheid. Indien je een ALT-tekst meegeeft aan je afbeelding, weet Google beter waarover je webpagina over gaat. Je wordt dan tevens gevonden in Google Image Search.
  • Intern linken. We zorgen ervoor dat jouw website intern goed doorlinkt naar andere webpagina’s. Op die manier creëren we een soort spinnenweb, die op lange termijn je autoriteit bepaald. Een goede interne linkstructuur zorgt voor een betere Page Authority (= autoriteit van je landingspagina), die tevens je ranking beïnvloedt.

Zoekmachine Optimalisatie van Monkey Vision voor de beste resultaten!

Zoekmachine optimalisatie van Monkey Vision

Dus op zoek naar een website die ook zoekmachine vriendelijk is? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Vervolgens zullen wij samen met jou bepalen welk uiterlijk de website krijgt en hoe deze ingericht gaat worden. Wij hebben hiervoor een overzichtelijk document samengesteld waarin precies staat beschreven wat wij van jou nodig hebben. Hierdoor kunnen we snel handelen en staat je website snel online!

Heb je graag dat wij even met je meedenken over jouw project? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen graag! Een website laten maken doe je bij Monkey Vision!

1_ttz1bae8df-rnvbyyxqhga

Zoekmachine optimalisatie door Monkey Vision?

 Monkey Vision heeft de volgende websites gemaakt

Heb je interesse in een website van Monkey Vision?

Mail ons!

Start typing and press Enter to search