Wanneer je erover nadenkt om een website te laten maken, is het natuurlijk prettig om te weten waar je aan toe bent. Niet alleen het kostenplaatje is daarin belangrijk, maar ook de verwachte tijdsplanning is fijn om van tevoren duidelijk te hebben. Niet elk webbureau gaat op dezelfde manier te werk, dus wat wij je vertellen over de duur van het laten maken van een website geldt eigenlijk alleen voor onze werkwijze. Hieronder lees je alles wat je moet weten over deze werkwijze.

Website laten maken: verschil in websites

Elke website is uniek en dus ook anders om te maken. Een website met alles erop en eraan neemt vanzelfsprekend meer tijd in beslag dan een simpele website van vier eenvoudige pagina’s. Het kan dus zijn dat er aan het begin een wijziging gecommuniceerd wordt ten opzichte van de standaard planning. Dit komt niet vaak voor, maar als de verwachting er is dat het langer duurt, wordt dit altijd eerst overlegd.

In 9 weken live

Ja, je leest het goed. Als je besluit om bij Monkey Vision een website te laten maken, kan deze in negen weken live zijn. Natuurlijk zijn er variabelen die de planning wat kunnen beïnvloeden, maar in principe is negen weken voldoende tijd om een website te bouwen. De planning van deze negen weken ziet er als volgt uit:

De voorbereiding op een website laten maken

Voordat we aan de slag gaan met het bouwen van een website, vragen we eerst om het aanleveren van de benodigde gegevens en content. Denk hierbij aan de afbeeldingen en tekst die op de website terug moeten komen. Wanneer alles bij ons binnen is, gaan we van start met jouw project!

Aan de slag (week 1 – week 2)

Nadat alles van de voorbereiding is afgevinkt, gaat onze webbouwer aan de slag. Binnen twee weken is de homepagina gebouwd, inclusief ontwerp. Daarnaast zullen ook de belangrijkste pagina’s worden gemaakt, zodat er feedback kan worden gegeven op het ontwerp.

Feedback (week 3)

Na deze twee weken volgt de feedbackronde, waar wij een week voor incalculeren. Voordat we aan de website beginnen checken we ook of dat bij onze klant haalbaar is, zodat het proces van een website laten maken soepel verloopt. Na een week is de feedback bij ons binnen en gaat de webbouwer weer aan de slag.

Weer aan de slag (week 4 – week 6)

Onze webbouwer heeft de feedback op het ontwerp ontvangen en gaat vervolgens aan de slag met de rest van de website. Na drie weken is er een eindversie van het concept. Voordat dat website ‘de lucht in kan’, volgt er eerst nog een laatste feedback moment.

Tweede ronde feedback (week 7)

Dit is in principe het laatste feedbackmoment. Ook voor deze ronde van feedback staat een week ingepland.

Eindversie (week 8 – week 9)

Na een week zet onze webbouwer de puntjes op de i en wordt de website klaargemaakt om live te gaan. Hier plannen we twee weken voor in, waarna de website klaar is voor de eerste websitebezoekers.

Variabelen in de planning

Natuurlijk zetten we alles op alles om aan deze planning te voldoen, maar eerlijk is eerlijk, soms wordt de planning wat aangepast. Dit heeft te maken met een aantal variabelen in de planning die invloed hebben op de negen weken planning.

Het geven van feedback is een van die variabelen. Het kan natuurlijk voorkomen dat er een puntje van feedback vergeten wordt, of dat de aanpassing die wordt gedaan net niet helemaal overeenkomt met wat je als klant in je hoofd hebt. Om wel precies aan de verwachting en wensen van onze klanten te voldoen, is die extra aanpassing nodig. Dit kan betekenen dat het project binnen negen weken plus een paar dagen klaar is.

Website laten maken?

Wil je ook een website laten maken die na negen weken op het wereldwijde web te vinden is? Start een project bij Monkey Vision of neem contact met ons op. We helpen je graag verder!