Tegenwoordig beginnen veel mensen een eigen bedrijf. Hier komt enorm veel bij kijken. Nu je als ondernemer helemaal aan het begin van je carrière staat, komt er veel op je af. Verzekeringen, bankzaken, pensioen. Om nog maar te zwijgen over de belastingen. Maar hoe zorg je ervoor dat je online succesvol wordt?

Website

Om te beginnen heb je natuurlijk een website nodig. Door wie laat ik een website maken of probeer ik het eerst zelf? Daarbij moet je jezelf afvragen wat je doel is voor de website. Ben je in staat om dat doel te bereiken als je de website zelf bouwt en heb je daar de juiste kennis voor? Het maken van een nieuwe website vraagt vaak meer tijd dan je van te voren denkt. Deze kostbare tijd kun je beter benutten door het in je eigen business te stoppen.

Domeinnaam

Een goede domeinnaam kiezen is ook erg belangrijk. Het beste is om een domeinnaam te kiezen die gelijk is aan je bedrijfsnaam. Mocht die domeinnaam al in het bezit van iemand anders zijn, dan is het niet aan te raden om streepjes aan de domeinnaam toe te voegen. Deze domeinnamen worden vaak niet goed gelezen waardoor de streepjes vergeten worden en de potentiele bezoeker bij een andere website uitkomt. Een tip: zorg ervoor dat jouw domeinnaam zo kort mogelijk en makkelijk te onthouden is.

Vormgeving

Dan de website zelf. Denk je idee eerst goed uit. Wat wil je uitstralen, welke doelgroep wil je bereiken, hoe spreek ik mijn websitebezoeker aan en welke kleuren wil ik gebruiken. Dit helpt jou of degene die de website bouwt enorm met vormgeven. Bekijk alvast welke websites en stijlen jij mooi vindt zodat je deze naar jouw websdesigner mee kunt sturen.

WordPress

Als je jouw website graag zelf wil bijhouden, updaten en aanpassen, zorg dan dat de website met WordPress gebouwd is. Dit programma is erg gebruiksvriendelijk en biedt overal tutorials voor aan. Zorg ook dat je website altijd responsive gebouwd wordt. In dit digitale tijdperk is het ontzettend belangrijk dat jouw website er op alle devices goed en professioneel uit ziet.
Stap 1 is gezet, de website wordt gebouwd. Nu nog de invulling. In de volgende blog zullen we dieper ingaan op de juiste content voor jouw website.

Vind je dit bericht leuk? Deel hem!