Bij Monkey Vision houden wij constant de nieuwste trends en ontwikkelingen in de gaten. Veel website-eigenaren hebben moeite om hun websites bezoekers op hun site te behouden. Een populaire trend in webdesign die je website effectiever kan maken is ‘minimalisme’. Lees snel verder, om te lezen hoe je minimalisme in kan zetten om de effectiviteit van jouw website te verbeteren.
Waar webdesigners in het verleden veel de vraag kregen om een krachtig ontwerp met veel verschillende functies te ontwikkelen, is dit hedendaags veel minder het geval. Dit heeft te maken met dat website bezoekers zich het meest aangetrokken voelen tot sites met een eenvoudig ontwerp. De website bezoekers van nu neigen meer naar website ontwerpen die afleidende toeters en bellen vermijden. Een minimalistisch ontwerp kan voor een hogere betrokkenheid van de gebruiker zorgen en zorgt ervoor dat website bezoekers langer op de website actief blijven.
Het minimalistische design werd in het begin van de jaren 2000 als eerst toegepast. Het is echter sinds een korte tijd dat minimalisme op grote schaal werd toegepast. De populariteit van minimalistische sites komt tot uiting in het succes van sites zoals Squarespace. Ook de vraag naar minimalistische WordPress-sites blijft toenemen.

Minimalisme in de praktijk

Zelfs Google, de populairste website ter wereld, maakt gebruik van minimalisme. Neem maar eens een kijkje wanneer je Google opent.
De startpagina van Google is volledig ontworpen rond de centrale zoekfunctie. Alles wat niet nodig is voor de functie, anders dan branding, is weggehaald. Branding is nog prominenter. Het is niet alleen een van de weinige visuele elementen op de pagina, maar ook omdat de pagina overzichtelijk blijft; het is niet storend.

Verbeter je online prestaties

Overweeg om minimalistische componenten in je website te verwerken om de kans op online prestaties te vergroten. De volgende belangrijke toepassingen kan je gebruiken om effectiviteit van jouw website te maximaliseren:

  • Gebruik van lege ruimten: Meer lege ruimte betekent meer nadruk op bestaande elementen. Neem als voorbeeld de startpagina van Google. Het is onmogelijk voor gebruikers om de zoekfunctie niet te vinden. Lege ruimte helpt voorkomen dat informatie overweldigend wordt voor gebruikers.
  • Door alles te verwijderen wat niet nodig is voor het doel van de pagina, zorgen ontwerpers ervoor dat gebruikers een minder stressvolle en een meer boeiendere ervaring hebben. Het meest uitdagende aspect van het juiste gebruik van lege ruimte is door niet zoveel te verwijderen dat gebruikers onnodig moeten zoeken naar de functies die ze nodig hebben.

Zet jij minimalisme al in om de effectiviteit van je website te maximaliseren? Of heb je misschien hulp nodig om jouw website beter vorm te geven? Monkey Vision helpt je graag! Neem contact op via ons contactformulier om de mogelijkheden te bespreken.
Voor meer inspiratie over het verkrijgen van meer website bezoekers kan je ook onze blog ‘3 onmisbare tips voor meer bezoekers’ lezen.