Inmiddels is het bij veel ondernemers wel bekend. SEO is een van de meest effectieve manieren om meer bezoekers op jouw website te krijgen. Wist je dat nog niet? Dan kan je het best nog even de blog ‘De 10 SEO tips van collega Bas’ lezen. Ben je wel al zo ver? Lees dan snel verder om te ontdekken hoe een linkbuilding strategie kan bijdragen aan een betere ranking binnen de online zoekmachines.

Wat is Linkbuilding?

Simpel gezegd is linkbuilding en methode om ervoor te zorgen dat andere websites naar jouw webpagina linken. Alle online marketeers en ondernemers zouden geïnteresseerd moeten zijn in het genereren van links en op die manier meer website bezoekers te krijgen. Bovendien wordt je hierdoor door de Google zoekmachine erkend als een autoriteit binnen jouw vakgebied.

Waarom moeite steken in het verzamelen van links?

De algoritmes van de Google zoekmachine worden steeds verder ontwikkelt en daarmee ook steeds complexer. Vrijwel de enige constante is dat zoekwoorden en backlinks nog steeds van groot belang zijn voor een nummer 1 positie binnen Google. Het verzamelen van backlinks is één van de meest gebruikte SEO tactieken om aan de zoekmachine te laten zien dat je een waardevolle site hebt. Voor Google is het namelijk een teken dat jouw website relevant is voor de gebruikers van de zoekmachine.
Er zijn twee verschillende manieren om links te verzamelen voor jouw website. De enige goede manier is om links te verdienen. Als je waarde hecht aan de duurzaamheid van jouw SEO resultaten, dan zal je jezelf alleen bezig moeten houden met het verzamelen van links op een organische wijze. Organische linkbuilding is wel een complexe en tijdsintensieve klus. Daarbij moet je ook rekening houden met de soort links die je verzameld. Een link van een website met een hoge autoriteit weegt namelijk zwaarder dan links van een website met een lage autoriteit. Het is natuurlijk wel lastiger om kwalitatief hoogwaardige links te verzamelen.

Linkbuilding strategie voor het verzamelen van links

Er zijn verschillende strategieën voor het verzamelen van links. Door deze toe te passen, kan je ervoor zorgen dat er op korte termijn meer websites naar jouw webpagina linken.
Creëren en promoten van content
Het creëren van unieke en kwalitatief hoogwaardige content kan ervoor zorgen dat mensen de neiging krijgen om dit te delen op andere kanalen. Dit kan via social media zijn, maar ook via een andere website. Het is dan natuurlijk wel noodzakelijk dat de content gepromoot wordt, anders zal niemand de content tegenkomen en wordt deze dus ook niet gedeeld.
Reviews
Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van influencers. Ook voor linkbuilding is dit een goede manier om ervoor te zorgen dat populaire bloggers naar jouw product of dienst verwijzen. Overigens is het ook handig om influencers te benaderen die veel volgers hebben op hun social media kanalen.
Links van vrienden of partners
De meest voor de hand liggende strategie is in je directe omgeving vragen naar mensen die naar jouw website willen linken. Let er wel op dat het belangrijk is dat het relevante links zijn. Kies dus vooral websites die gericht is op dezelfde markt en doelgroep.
Het kan erg lang duren om veel links te verzamelen en het mag duidelijk zijn dat het een lange termijn strategie is. Als je het goed doet, kan je er wel voor zorgen dat je omhoog schiet in de resultaten van de Google zoekmachine.

Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van een linkbuilding strategie? Neem gerust contact op met één van onze linkbuilding specialisten!