De vraag: “Heeft linkbuilding anno 2020 nog zin?”. Het antwoord: JA. Wil jij een betrouwbare SEO-strategie, dan is betrouwbare linkbuilding blijvend van betekenis… In 2020 en daarna! Hoe kunnen wij dat zo stellig zeggen? Optimalisatie buiten jouw eigen website bepaalt vandaag de dag 45% het Google-algoritme.

Als jij jouw linkbuilding uitbesteedt aan Monkey Vision zorgen we dat jouw positie in Google stijgt. Is linkbuilding iets waar je in de toekomst aandacht aan wil besteden, maar wil je nu eerst een website laten maken in Nijmegen? Dat regelt Monkey Vision ook voor je! Ons webdesignbureau in Nijmegen maakt jouw complete website en zit (zodra jij er klaar voor bent) met jou om tafel om jouw linkbuildingstrategie op te zetten.

Website laten maken in Nijmegen of een linkbuildingstrategie opzetten? Neem contact op met Monkey Vision!

Linkbuilding in 2020: wat is het?

Linkbuilding is een externe factor die Google meeneemt bij het positioneren van jouw website in zijn ranking. En zoals we al zeiden: dit bepaalt jouw ranking voor 45% en is dus zeer belangrijk. Deze optimalisatie vindt buiten jouw website plaats, in de vorm van links van andere domeinen die naar jouw website leiden. In een linkbuildingstrategie wordt er dus voor gezorgd dat er actief relevante links naar jouw website worden geplaatst. Deze relevante links noemen we “backlinks”.

Hoe plaats je goede backlinks?

Google geeft wel voorwaarden aan jouw backlinks: het is dus geen kwestie van simpelweg overal linkjes neerplempen. Nee, Google wil hoogwaardige en relevante links naar jouw website zien. Wat betekent dat? Dit betekent bijvoorbeeld dat jij nuttige unieke content maakt die wordt gewaardeerd, overgenomen en gedeeld door jouw doelgroep. Als jij een nuttig artikel schrijft met tips over vegan taarten bakken, dan kan dit artikel gedeeld worden in een internetcommunity die dit waardeert. Jouw artikel wordt gedeeld en de link naar dit artikel en jouw website verspreid zich over het internet, onder een relevante doelgroep, fora, social media of andere domeinen.

Zo ziet Google het het liefst. Vermijd dus SEO-trucjes die alleen op de korte termijn lijken te werken. Ga voor kwaliteit en waardevolle content, op de lange termijn… En niet alleen als het om je linkbuildingstrategie gaat! Unieke waardevolle content is altijd belangrijk, ook als het gaat om het maken van jouw website. Wil jij een website laten maken in Nijmegen van hoge kwaliteit, die vindbaar is in Google? Praat met webdesignbureau Monkey Vision.

Linkbuilding voor meer bezoekers en hogere autoriteit

Linkbuilding heeft dus uiteindelijk alles te maken met hoger scoren in Google. Waarom wil je dit? Een hogere ranking = meer websitebezoekers =  meer klanten = meer omzet. Bij het laten maken van je nieuwe website zijn de zoekmachines dus blijvend belangrijk. Bij Monkey Vision gaan we aan de slag met jouw zoekmachine optimalisatie, bijvoorbeeld in de vorm van blogs en social media, maar ook door actief backlinks naar jouw website te creëren.

Waarom zou je dit niet zelf doen? Het is belangrijk een goede balans tussen kwantitatieve en kwalitatieve links te creëren. En daar hebben wij verstand van. Bij het plaatsen van backlinks houden we rekening met pagina-autoriteit van websites, trust flow en citation flow. Door onze kennis in te zetten voor het beste resultaat, creëren we niet alleen een goede positie, maar voorkomen we tevens penalty’s van Google. Een penalty kun je krijgen als Google vindt dat jouw linkbuilding niet nuttig is: je krijgt als het ware een boete in de vorm van een keldering in de ranking. Wanneer je jouw linkbuilding aan ons uitbesteedt, voorkom je dit.

Ga jij jouw linkbuilding zelf organiseren, of uitbesteden? Zorg dat je voldoende informatie hebt voordat je deze beslissing maakt. Lees bijvoorbeeld onze blog Linkbuilding uitbesteden: Doen! of even wachten?

Linkbuilding door Monkey Vision in Nijmegen

Linkbuilding door Monkey Vision, hoe ziet dat eruit? We starten altijd met een backlink analyse en controleren het linkprofiel van jouw website. Op basis van deze gegevens maken we een plan om jouw online zichtbaarheid te vergroten. In dit plan betrekken we ons brede netwerk en creëren we de beste mix voor nuttige links.

We bieden drie verschillende linkbuilding-pakketten aan: een instappakket (“Dwerg”), een tussenstap-pakket (“Orang-Oetan”) en een uitgebreid pakket (“Gorilla”), met alles erop en eraan. Neem een kijkje bij onze pakketten, of neem direct contact op met Monkey Vision voor website laten maken in Nijmegen of om jouw ideale linkbuildingpakket te bespreken.

Twijfel je nog? Dan kun je ook een gratis backlink scan aanvragen! Op deze pagina kun je de scan gemakkelijk aanvragen door simpelweg je gegevens voor ons achter te laten. Wij voorzien je tijdig van de resultaten uit jouw scan. Ben jij eruit en wil je met behulp van Monkey Vision scoren in Google? Dan horen we graag van je en gaan we snel plannen maken!