Wij zijn van mening dat in élke SEO strategie Google+ aanwezig moet zijn. Google+ biedt bedrijven de kans om hun aanwezigheid aanzienlijk te verbeteren. Dit is niet gek natuurlijk, Google wilt dat Google+ zien slagen en maakt het daarom aantrekkelijk om mee te doen. Maar hoe? Nou, het is eigenlijk vrij simpel.

Google-Plus-Logo

Het toevoegen van je bedrijf

Start met het toevoegen van je bedrijf. Voor het toevoegen van je bedrijf heb je een account nodig, gebruik hiervoor het email adres van je bedrijf, bijvoorbeeld: [email protected] Vervolgens, wanneer je account ready is, kun je beginnen met het creëren van je eigen pagina. Google biedt zelf duidelijk uitleg en zorgt ervoor dat je geen stappen vergeet, doe dit dan ook niet! Maak je pagina compleet. Hierbij hoort ook het verificieren van je bedrijf; je kunt dit doen onder “jouw bedrijf”. Na het aanvragen krijg je een code thuis gestuurd waarmee je je bedrijf kan verifiëren.

Tips

  • Zorg ervoor dat je bij het stukje tekst onder “Introductie” zoektermen gebruikt die passen bij jouw bedrijf. Deze zoektermen kun je vervolgens weer gebruiken voor een backlink; selecteer het zoekwoord en klik op “link”, voeg vervolgens een link naar jouw website toe. Hoppa, een gratis backlink!
  • Voeg een Google+ button toe aan jouw persoonlijke website. Veel websites hebben al een koppeling met Facebook echter missen veel website nog de koppeling met Google+; met een WordPress website voeg je deze social buttons eenvoudig toe. Lukt het niet? Neem contact met ons en wij helpen je verder.
  • Laat je Google+ pagina niet leeg. Schrijf je al een blog? Deel deze berichten dan ook op je Google+ pagina, zo zorg je ervoor dat jouw pagina up to date blijft.

Monkey Vision op Google+

  • Wordt deel van verschillende groepen. Wanneer je deel bent van verschillende groepen vergroot je je geloofwaardigheid wat vervolgens ten goede komt voor je zichtbaarheid op Google. Je Google+ pagina krijgt tenslotte meer bezoekers.

Communities Monkey Vision Google+
Kortom, je kunt eenvoudig beter scoren in Google door een Google+ pagina te beginnen en deze te optimaliseren. Het is zeker waard om hier tijd in te investeren; vooral met in vooruitzicht dat in 2015 Google waarschijnlijk meer waarde gaat hechten aan social media.

Vind je dit bericht leuk? Deel hem!

Leave a Reply