Het koppelen van je e-mailadres aan de mail app op je telefoon of aan Gmail is altijd een gedoe. Vandaar dat we het hieronder voor jou zo duidelijk mogelijk hebben uitgelegd om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken! Alle e-mailadressen die bij ons zijn gehost zijn kunnen via onderstaande handleiding worden gekoppeld.

Inhoud:

 

Om te beginnen: de makkelijkste optie

Als je geen tijd of zin hebt om je e-mailadres te koppelen kan je altijd inloggen via de volgende link:
https://jouwdomein.nl/webmail
jouwdomein moet uiteraard worden vervangen voor je eigen domeinnaam. De gebruikersnaam is je volledige e-mailadres, en het wachtwoord is het wachtwoord voor dit e-mailadres.

Koppelen aan je iPhone 

Stap 1

Navigeer naar de Instellingen van je telefoon. Klik hier vervolgens op Accounts & Passwords of (in het Nederlands) Wachtwoorden en accounts. Klik in het scherm dat volgt op: Add Account of Nieuwe account. Scroll nu naar beneden en klik op Other of Andere. Klik nu op Voeg mailaccount toe.

Stap 2

Vul nu je naam in (gewoon je voornaam bijvoorbeeld), je e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord en klik op Volgende. Boven in beeld selecteer je IMAP. Nu staan er op deze pagina twee kopjes die Server inkomende post en Server uitgaande post heten.

Voor Server inkomende post vul je de volgende gegevens in: Hostnaam is mail.jouwdomein.nl, Gebruikersnaam is je e-mailadres en Wachtwoord is het bijbehorende wachtwoord.
Voor Server uitgaande post vul je precies dezelfde gegevens in. Als je ergens een Poort moet invullen is dit voor de inkomende post 995, en voor de uitgaande post 465. Als je de optie ziet zorg er dan voor dat je Gebruik SSL aanvinkt voor een beveiligde verbinding!
Het is gelukt! Je e-mailadres is gekoppeld aan je iPhone. Vanaf nu kan je e-mails verzenden en ontvangen via je eigen e-mailadres.

Koppelen aan je Android toestel

Stap 1

Navigeer naar de instellingen van je toestel en zoek naar Accounts. Omdat Android telefoons nogal kunnen verschillen kan het zijn dat Accounts bijvoorbeeld Accounts en Back-ups heet, of dat het staat verborgen onder een ander menu item. Zodra je dit menu hebt gevonden klik je hierop. Nu zie je een lijst met alle verschillende soorten accounts. Scroll helemaal naar beneden en klik op Account toevoegen.

Stap 2

Selecteer in het menu dat je nu ziet E-mail en dan op Overige. Vervolgens kan je het desbetreffende e-mailadres invullen en het bijbehorende wachtwoord. Let er goed op dat je het juiste wachtwoord invult. Klik vervolgens op Inloggen. In het scherm dat hier op volgt (zie hieronder) klik je op IMAP-account.

Stap 3

In het scherm waar je je nu bevindt moeten wat gegevens worden ingevuld. Omdat Android toestellen nogal kunnen verschillen staat hieronder een lijstje van de data die je moet invullen. Overal waar jouwdomein staat moet uiteraard je eigen domeinnaam worden ingevuld.
SMTP-server: mail.jouwdomein.nl
IMAP-server: mail.jouwdomein.nl
E-mailadres: [email protected]
Gebruikersnaam: [email protected]
Wachtwoord: je wachtwoord
Beveiligingstype: SSL
Poort inkomende server: 993
Poort uitgaande server: 465

Vul deze gegevens in en druk op inloggen.
Het is gelukt! Je e-mailadres is gekoppeld aan je Android toestel. Vanaf nu kan je e-mails verzenden en ontvangen via je eigen e-mailadres.

Koppelen aan Gmail

Het is belangrijk dat je een Google account (Gmail account) hebt, en dat je bent ingelogd op https://gmail.com.

Stap 1

Rechts boven de lijst van je e-mails staat een klein tandwieltje. Klik hierop en klik vervolgens op Instellingen.

Stap 2

Op de pagina die nu verschijnt navigeer je naar het tabje Accounts en import in de bovenste balk. Vanaf hier klik je naast het kopje E-mail bekijken uit andere accounts op Een e-mailaccount toevoegen:

Stap 3

Nu komt er een nieuw scherm tevoorschijn waar je een e-mailadres moet invoeren. Vul hier het e-mailadres in die je wil toevoegen en klik op Volgende. In het scherm dat volgt selecteer je E-mail importeren uit mijn andere account (POP3) en druk je weer op Volgende. Vul vervolgens de velden als volgt in:

Overal waar jouwdomein staat vul je uiteraard je eigen domeinnaam in. De gebruikersnaam is hetzelfde als je e-mailadres en het wachtwoord is het bijbehorende wachtwoord. Bij Poort selecteer je 995. Let er ook op dat je Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald aanvinkt. Dit zorgt ervoor dat je verbinding met de mail server beveiligd is. De rest van de opties zijn optioneel. Wanneer de mailtjes van je eigen domein worden doorgestuurd naar je Gmail account worden ze van de mailserver van je domein verwijderd. Als je wil dat er een kopie van de mailtjes word bewaard op je mailserver kan je het bovenste vakje aanvinken.

Stap 4

Nadat je op Account toevoegen hebt geklikt is het toevoegen geslaagd. Je krijgt nu de mogelijkheid voor een extra optie. Als je ook e-mailberichten wil kunnen verzenden als [email protected] selecteer je Ja en klik je op Volgende stap. In het scherm dat volgt vul je een naam in (gewoon je voornaam bijvoorbeeld) en klik je op Volgende stap.

Stap 5

Je bent bijna klaar! Het enige dat je nog hoeft te doen is de volgende gegevens invullen. Bij SMTP-server vul je mail.jouwdomein.nl in (waar jouwdomein wederom je eigen domeinnaam is). De Gebruikersnaam is het desbetreffende e-mailadres en het Wachtwoord is het bijbehorende wachtwoord. De Poort is in dit geval 465. Tot slot selecteer je Beveiligde verbinding via SSL en klik je op Account toevoegen.
Het is gelukt! Je e-mailadres is gekoppeld aan je Gmail account. Vanaf nu kan je e-mails verzenden en ontvangen via je eigen e-mailadres.